Heren 1 moet in FC Lisse meerdere erkennen

FC RIJNVOGELS IN TWEE MINUTEN ONDERUIT IN LISSE

Op voorhand leek het al een moeilijke avond te worden in het Bollendorp. Achteraf bleek dit ook. Met 3-1 verloren de Vogels van de nieuwe koploper. Op basis van de tweede helft verdiende de thuisclub de overwinning. In het zeer levendige eerste bedrijf waren de Katwijkers minimaal de evenknie van de gastheren en namen al vroeg de leiding nadat doelman Peter Messemaker al een snelle treffer van de Lissenaren voorkwam. Eerst vond Arno Dijkstra de doelman nog op zijn weg maar twee minuten later was het wel raak. Een fraaie voorzet van Dijkstra werd al even fraai door Romano van der Stoep achter Tim Orlowski gekopt. Kort daarop leek het 0-2 te worden en er werd al gejuicht maar de inzet van Ricardo de Vlugt zou niet helemaal over de doellijn zijn geweest. Messemaker hield zijn doel tot aan de rust schoon en een strijdend Rijnvogels kwam ook niet meer tot scoren.

Fatale minuten

Twee fatale minuten zouden de roodwitten opbreken. De 49e en 51e. Het was de snelle Koen Fokkema die de gelijkmaker aantekende en het gejuich was nog niet verstomd of Ronny van der Putten legde na een snelle uitval nummer twee in het mandje. De Vogels leken aangeslagen en kwamen niet meer tot de vorm van voor de thee. Toch kreeg Romano van der Stoep na een goede actie van Jim Havenaar nog een vrije schietkans op de gelijkmaker maar hij zocht het doel net iets te hoog. In de blessuretijd beging Sonny ten Hoope nog een dure duwfout zodat Van der Putten vanaf de kalkstip Peter Messemaker voor de derde keer liet vissen. De tijden voor het team van Hein van Heek worden met de week zorgelijker.