Heren 1 | Heren 1 levert een knappe prestatie

FC Rijnvogels op dreef in Hoek

Herkenbaar en strijdbaar team wint verdiend

Dit keer was een verre terugreis heel wat prettiger dan de week ervoor. Een gelijkenis met de uitwedstrijd tegen Excelsior ’31 en dat is de 93e minuut. Toen kregen de Vogels een doelpunt tegen wat het de kop kostte, nu richtte de late tegentreffer van Jeffrey Ofori Bonsu geen schade meer aan. De 2-3 overwinning voor de Kooltuinboys was meer dan verdiend en voor het eerst werd er in Zeeuws Vlaanderen gewonnen. Een 0-4 op het scorebord zou de kansen- en veldverhouding beter hebben weergegeven maar doelpunten vallen er dit seizoen in blessuretijd als rijpe appels van een boom. Soms in het goede, maar dikwijls ook in het verkeerde mandje.

De Katwijkers moesten het zonder steun van de supporters doen. Een vreemde gewaarwording. Zij hebben één van de beste wedstrijden gemist, zeker in de eerste helft. Doelman Yannick Augustinus zat geblesseerd op de bank maar stand-in Pim van der Plas keepte een dijk van een wedstrijd. Bij de eerste tegentreffer was hij kansloos omdat het een ongewild en ongelukkig eigen doelpunt van Leonard de Beste was. Bij de late treffer van Ofori Bonsu die als een sneltrein op rechts doorkwam en keihard de verre hoek vond was hij kansloos. Peer van Paassen stond voor het eerst in de basis op een voor hem vreemde plaats, linksback. Toen Dirk Jan van den Oever geblesseerd uitval verhuisde hij naar rechts en leverde een prima pot af. Dennis Bakker is nog immer geblesseerd maar Tom Bijen acteerde als vanouds en was evenals Julian Dobbe een kilometervreter.

Rode Duivels

De Belgen hebben sinds mensenheugenis de bijnaam De Rode Duivels. De in het zelfde rood-zwart spelende Vogels verdienden deze bijnaam vandaag ook. Wat een verschil met vorige week. Wat vochten de mannen voor elke meter en de overwinning mag dan ook als een prestatie van het collectief worden gezien. Vanaf het beginsignaal zaten zij er bovenop en dicteerden de wedstrijd. Het waren vooral op links vaak oogstrelende combinaties en driehoekjes tussen Edin Bibuljica, Virgil Tjin Asjoe, Julian Dobbe en Peer van Paassen en in de 7e minuut was het al raak. Dobbe bereidde voor, Tjin Asjoe legde keurig klaar en Bijen liet doelman Finn Murre kansloos. De opmaat voor een prima eerste helft waarin de thuisclub weinig werd gegund door de Katwijkse defensie. Na een half uur viel de tweede treffer. Bibuljica schepte de bal met gevoel voor en Tjin Asjoe in goeden doen verdubbelde knap koppend de score. Dobbe vergat de marge te verruimen door nog voor de rust over te knallen.

De 0-3 had kort na de rust moeten vallen om de pot op slot te gooien. Hoek kroop uit de schulp en werd gevaarlijker maar de Katwijkse uitvallen waren minstens even gevaarlijk. Toen na aangeven van Van Paassen Dobbe de 0-3 binnen mocht lopen leek het over en uit. Omdat de 0-4 uitbleef en de ongelukkige tegentreffer viel, gaf Hoek nog even plank gas. De Vogeldefensie gaf vooralsnog geen krimp maar de eindsprint van Ofori Bansu kwam te laat om er nog een hectische slotfase van te maken. Arbiter Kraak floot kort daarna af.  .

FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever (58: Jansen), Ogidi Nwankwo, Michel, Van Paassen, Bijen, De Beste, Bibuljica (78: Rutgers), Van Leeuwen, Dobbe, Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 7. Bijen 0-1. 31. Tjin Asjoe 0-2. 70. Dobbe 0-3. 85. De Beste e.d. 90+3. Ofori Bonsu 2-3.

Sommige foto’s zijn vanwege de weersomstandigheden niet altijd van goede kwaliteit.