HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 laat zege in slotfase glippen

GEEN SPRANKELENDE OUVERTURE VAN DE RIJNVOGELS

 

De openingswedstrijd van de Rijnvogels mag als een matig optreden worden bestempeld. Desondanks hadden de roodwitten de drie punten in de eigen knip kunnen steken maar de kort voor tijd verworven 1-0 voorsprong bleek te broos en werd bij het scheiden van de markt door Erwin de Groot genivelleerd. Over het hele duel bezien een terechte 1-1 uitslag.

Over de gelijkmaker kan nog wel eens even worden nagekaart. Een oud virus stak de kop weer op. In plaats van een moeizaam verkregen voorsprong in de slotfase met man en macht te verdedigen werd er naar voren gevoetbald. Niets geleerd dus van vorig seizoen en een dosis slimheid mag het team dan ook terecht worden verweten. Niet dat de Katwijkers de zege verdienden maar lieten deze onnodig uit de handen glippen en kostbare punten werden er verspeeld. Na de openingstreffer van Arno Dijkstra- slim doelman Mervin van Tienen omspelend en beheerst binnen schuivend- hadden de gelederen gesloten moeten worden. Niets daarvan want op het middenveld ontstond plotseling de vrije ruimte waarvan Erwin de Groot profiteerde en met een snoeiharde poeier doelman Jeffrey Verkerk kansloos liet. Verkerk die voordien met knappe parades zijn team op de been hield en de beste man aan Rijnvogelzijde werd.

Het eerste bedrijf bleef gespeend van aantrekkelijk voetbal en de beide teams tastten elkaar in de beginfase nog wat onwennig af. Geen der beide ploegen kon aanspraak maken op een heersen op het middenveld. De thuisclub- fysiek sterk- zocht veelal de lange bal en de Vogels trachtten met verzorgder voetbal het duel naar zich toe trekken. Mooie combinaties en kaatsenmomenten stierven echter dikwijls in schoonheid. De Vogeldefensie had de zaakjes redelijk onder controle en doelman Verkerk behoefde zich vooralsnog niet te onderscheiden. Collega van Tienen aan de overzijde had een engeltje op de lat bij een scherpe inzet van Arno Dijkstra en zag Joost Leonard in een één-tegen-één situatie de bal niet over de sluitpost heen gelobt. De 0-1 leek aanstaande toen de doorgebroken Jeffrey Lauhouh op randje zestien gemangeld werd. De ervaren arbiter van dienst vergat naar zijn borstzak te grijpen, een aanvechtbaar verzuim in deze en wuifde alles lankmoedig weg.   Ruststand 0-0.

Na de thee werd het allemaal iets aantrekkelijker en kwamen vooral de gastheren gedreven uit de startblokken. Jeffey Verkerk werd na een vrije trap op de proef gesteld maar pareerde knap. Het spelde golfde op een neer en ook het tempo lag iets hoger. De openingstreffer bleef echter uit omdat Luuk Slegt zijn kopbal na een corner tegen de paal zag belanden. Het aluminium schoot doelman Van Tienen wederom te hulp. Verkerk had deze hulp niet nodig maar etaleerde zijn eigen kwaliteiten door Ricardo Merrelaar tot twee keer tot van een treffer af te houden waarvan de eerste met een op z’n Duits ‘glanzparade’ het Rijnvogelnest schoon hield. Luttele minuten voor tijd leek dan toch de zege naar de Vogels te gaan maar zoals eerder vermeld, de treffer van Arno Dijkstra bleek niet voldoende. Ook een kopbal van de ijverige Joost Leonard (in de handen van Van Tienen) ten spijt.

Aanstaande zaterdag de derby FC Rijnvogels-Noordwijk, aanvang 14.30 uur.

 

02/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media