Eerste krijgt Haaglandia er niet onder

RIJNVOGELS EN HAAGLANDIA HOUDEN GELIJKE TRED

Geen slap potje zomeravondvoetbal maar een oefenduel waarin de beide teams elkaar in evenwicht hielden. Een redelijk hoog tempo met vooral na de thee een aardig schouwspel. Dat de Vogels niet tot winst kwamen had het enigszins aan zichzelf te wijten omdat er bij een 2- 1 voorsprong de nodige kansen niet werden verzilverd. Het moet worden gezegd dat het aluminium ook niet mee werkte.

Oude bekende Haaglandia oogde met een aantal nieuwelingen in de gelederen sterker dan in het afgelopen seizoen waarin de Rijnvogels twee keer de volle winst tegen de Haagse opponent boekte. Het zat er ook nu weer in maar het kwam er niet uit. De beste mogelijkheden waren in eerste instantie voor de bezoekers maar doelman Teun Guyt was een aantal malen paraat. Op slag van rust moest hij alsnog vissen na een rake kopbal van Ricardo van der Vugt. In het gelijk opgaande duel had de thuisclub wel voor een aantal gevaarlijke momenten gezorgd maar wist het net achter goalie Steve Verstraten niet te vinden al had de sluitpost mazzel dat een kopbal van Romano van der Stoep op aangeven van Jaap van Duijn tegen de paal uiteen spatte.

Vrije trappen

De tweede helft was levendiger dan het eerste bedrijf. Niels van Veen was dichtbij de gelijkmaker. De thuisclub werd lichtelijk de bovenliggende partij en de gelijkmaker was terecht. Jim Havenaar had een van zijn perfecte voorzetten in huis en Romano van der Stoep wist er een met een tegendraadse kopbal fraai achter nu keepende Henk Selier te plaatsen. Even later een identieke situatie maar nu trof Van der Stoep de lat. Thomas Dijk vond Selier op z’n weg maar de 2-1 kwam er toch. Het was een van de eerste vrije trappen die Jop Verhagen mocht nemen waaruit de 2-1 voort kwam. Het was een fraaie inzet die in de verre bovenhoek via de binnenkant van de paal insloeg.  Korte tijd later vanuit dezelfde positie. Nu vond hij de korte hoek maar Selier kon de gevaarlijke inzet niet voldoende pareren en de rebound werd door Niels van Veen van dichtbij over gekopt.  Vrije trap nummer drie van Jop. het had in blessuretijd de 3-2 kunnen opleveren. Weer een geweldig goed geplaatse inzet maar ook nu behoedde het aluminium de Hagenezen voor een nederlaag. Zij kwamen kort voor tijd zelfs op gelijke hoogte na een snelle uitbraak die door Gerfer Koster makkelijk achter doelman Gert Jan Vlieland kon worden binnen getikt. Die zellfde Vlieland voorkwam met een reflex dat de bezoekers er met de winst vandoor zouden gaan.

Het duel eindigde dus in 2-2. Een aangenaam oefenpotje. Voorlopig even een paar weken even niet ballen maar genieten van de vakantie. Op 30 juli weer aan de bak in de thuis(oefen)wedstrijd tegen VVSB. Aanvang 14.30 uur.