Eerste komt toch tekort tegen VVSB

VVSB MAATJE TE GROOT VOOR RIJNVOGELS

Al doet de 1-0 uitslag anders vermoeden, feit is dat het team uit Noordwijkerhout zeker in de tweede helft de bovenliggende partij was en de thuisclub zich hoofdzakelijk moest beperken tot verdedigen en nauwelijks aan aanvallen toekwam. Mede dankzij enkele reddingen van doelman Mitchell Zandbergen en stug verdedigen van zijn kompanen voor zich bleef de schade beperkt en bezweken de vogels pas in de slotfase.

In de eerste helft ging het min of meer gelijk op al was het meeste balbezit voor de bezoekers. Toen echter al openbaarde zich het verschil van twee klassen. Positiespel, balbehandeling en tempo lagen waren bij de paarsen toch net iets verzorgder. De gastheren compenseerden dit met een flinke dosis strijdlust maar wisten in het eerste bedrijf doelman Menno de Jong nauwelijks in verlegenheid te brengen. Dat gebeurde pas halverwege de tweede helft maar De Jong pareerde met enige moeite de inzet van Jesse Driebergen.

Het lukte de mannen van trainer Jack Honsbeek- een oude bekende op de Kooltuin- niet om afstand te nemen en de score open te breken De Rijnvogelsdefensie bewaakte het nest met veel overgave. Pas toen Tomas Arroyo een scherpe vrije trap nam leek de 1-0 daar maar doelman Zandbergen haalde het leer knap uit de hoek. Der halve werd de thee met een blanco stand genuttigd.

Van meet af aan in de tweede helft namen de bezoekers de touwtjes strak in handen om ze niet meer te laten vieren. Zoals eerder beschreven werden zij de bovenliggende partij en was het voornamelijk éénrichtingsverkeer richting Zandbergen. Deze moest echter in de slotfase toch capituleren na eerst nog een inzet verwerkt te hebben maar de rebound via het hoofd van Loyd van der Wilden was hem toch te machtig. Het zou overigens bij die ene treffer blijven omdat de snoeiharde kopbal van Mitchel Theuns (ex-FC Rijnvogels) via de lat over spatte.

Aanstaande zaterdag spelen de vogels een uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. Alweer een gerenommeerde tegenstander waar het team van Jimmy Simons zich aan op moet trekken en op een behoorlijke portie tegenstand kan rekenen. Aanvang 14.30 uur.