Heren 1 komt goed weg bij Swift

RIJNVOGELS ONTSNAPPEN AAN NEDERLAAG

Het is wachten op de eerste zege. De derde wedstrijd van het prille seizoen leverde de Rijnvogels nog niet de eerste overwinning op. Sterker nog, het team van trainer Hein van Heek mocht uiteindelijk de handjes dichtknijpen met een 2-2 gelijkspel en ontsnapte aan een dreigende nederlaag. Het was dat de thuisclub op het Olympiaplein een aantal overrijpe kansen om zeep hielp en doelman Jeffrey Verkerk zijn ploeg in de tweede helft een aantal keren met knappe reddingen op de been hield anders hadden de Katwijkers een terechte nederlaag om de oren gekregen.

Het was van roodwitte zijde een ondermaatse performance. De volgende punten op een rijtje gezet: veel duels werden er verloren, combinaties mislukten veelal, de gretigheid van de gastheren was beduidend hoger en ook het tempo lag aan Amsterdamse zijde enkele tandjes hoger. Ook de tweede bal was maar al te vaak voor de thuisclub. Het ontbreken van Arno Dijkstra en Bright Ampong mag niet als excuus worden aangevoerd voor het matige optreden.

Positieve punten waren echter dat het team niet opgaf en uiteindelijk na een kansloos lijkende2-0 achterstand er toch nog een remise uit wist te slepen. Het eerst puntje dat ooit in de hoofdstad werd behaald en er ook uiteindelijk eens werd gescoord dat voorheen nog nooit op het Olympiaplein gebeurde.
De wedstrijd was amper twee minuten oud toen de bal al in het Katwijkse netje lag. Een snelle aanval, een steekbal en de rappe Tim Wulffaart vond de verre hoek, 1-0. De Katwijkse wekker moet de vogels al vroeg wakker hebben geschud en het team trachtte de draad weer op te pakken. Er kwam qua veldbezetting wat balans in de strijd. De beide vleugelspitsen Joey Lauhouh en Jaap van Duijn beleefden echter een lastige middag tegen hun bewakers. Toch zou uit een voorzet van Lauhouh Joost Leonard bijna vallend koppend de gelijkmaker hebben binnen geknikt maar de bal verdween naast de paal van goalie Bogdan Constatin. Een vrije trap van Jaap van Duijn werd door dezelfde Constatin met moeite tot corner verwerkt. Het waren de twee mogelijkheden op de gelijkmaker. De treffer viel echter aan de overzijde toen een voorzet door de vrijstaande Tim Wulffaart in de verre hoek werd geknikt, 2-0. Verdere averij bleef tot aan de rust beperkt.

In de tweede helft had Van Heek Romano van der Stoep en Mart Spierdijk voor Ryan Lugtigheid en Luuk Slegt ingebracht. Aanvankelijk veranderde niets aan het spelbeeld en had de thuisclub enkele riante mogelijkheden om het duel definitief in het slot te gooien maar doelman Verkerk bleek telkens de reddende engel. De aansluitingstreffer kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen toen Romano van der Stoep op knappe wijze binnen kopte en de geest eindelijk uit de Katwijkse fles kwam. Het geloof kwam terug en de gelijkmaker kwam kort voor sluitingstijd na een vrije trap van Jaap van Duijn van het hoofd van de kleine Ricardo van der Vlugt die de Swift defensie te slim af was. Een moeizaam punt gered daar waar de thuisclub de wedstrijd uit handen liet glippen. Aanstaande zaterdag eindelijk de eerste overwinning thuis tegen Achilles Veen?

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai, Kevin Wijner, Yvailo Staal, Wouter Soomer (66: Lesley Kluivers), Luuk Slegt (46: Mart Spierdijk), Ricardo de Vlugt, Ryan Lugtigheid (46: Romano van der Stoep), Joey Lauhouh, Joost Leonard, Jaap van Duijn.

14 Smitshoek 2 0 0 2 0 5 7 -2
15 ’s Gravenzande 2 0 0 2 0 0 4 -4