HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Eerste klap is een daalder waard

Eerste punten zijn binnen

 

De eerste klap is een Oud Hollandse daalder waard (waarde toen f. 1,50). Het was er een zonder glans maar wel met het nodige rendement. Op een zonnige Kooltuin wisten de vogels de eerste drie belangrijke punten in het eigen nest te houden.

Aanvoerder Ricardo de Vlugt en tevens Man of the match: ‘In de eerste 25 minuten liep het allemaal prima en kwamen we terecht op voorsprong en daarna lieten we ons iets zakken. Toen kreeg FC ‘s_Gravenzande ook genoeg kansen en kwamen wij goed weg. In de tweede helft was het stukken minder en zeker toen Roy van Leeuwen van het veld werd gestuurd. We moesten ons beperken tot verdedigen en de voorsprong vasthouden en dat is met de nodige moeite gelukt’ blikt de captain terug. Trainer Jimmy Simons had ongeveer woorden van dezelfde strekking. ‘We speelden in het begin prima en hadden zelfs nog kansen op 3-0. Met tien man moesten we hen opvangen en dat hebben we goed gedaan. Het ging om het resultaat’. Ja daar ging het tenslotte om. De toeschouwers werden zeker in de tweede helft niet op een mooi potje voetbal van de thuisclub verwend. De fysiek sterke tegenstander had volkomen de grip op het duel en het was wachten op de anschlustreffer die er steeds maar niet kwam. Opvallend: doelman Jeffrey Verkerk die in de eerste helft met een aantal knappe reddingen de nul koesterde heeft ondanks de dreiging voor zijn hok in het tweede bedrijf minder werk gehad dan voor de thee. Met dank aan zijn verdedigers voor hem die- soms met kunst- en vliegwerk en rigoreus opruimwerk- het rood-witte nest met hand en tand verdedigden. Vooral het moment waarop Kevin Wijmer zijn reeds geslagen doelman op de doellijn te hulp schoot was cruciaal. Zou het de 2-1 hebben betekend zou het duel nog een spannende slotfase tegemoet gaan. Zover kwam het dus echter niet en zou het nimmer hebben hoever komen om twee redenen: de gastheren vergaten uit te lopen naar 3-0 en de bezoekende Westlanders konden ondanks een handvol doelrijpe kansen en de verdiende treffer niet achter het nylon van de Katwijkse sluitpost Verkerk krijgen.

De start van de vogels was voortvarend want na 3 minuten was het al raak toen Max van Steen na een corner van Jaap van Duijn als winnaar uit een spitsuursituatie voor het doel van Danny Koning tevoorschijn kwam. Luttele minuten later had het zomaar 2-0 kunnen zijn maar Chaidon Melfor stuitte op de doelman en uit de daaruit volgende scrimmage ontsnapten de Westlanders aan een verdubbeling van de score. Deze kwam er toch nadat Max van Steen na een assist van Romano van der Stoep binnen knikte en daarbij de hulp van doelman Koning nodig had die het leer niet onder controle kon krijgen. Omdat doelman Verkerk na het terugvallen van zijn team en het sterker wordende FC ’s-Gravenzande met enkele knappe parades zijn hok schoon hield brak de rust met de 2-0 aan.

Na de thee dus een tegenvallend tweede bedrijf. De Vogels creëerden niet meer hetgeen zij voor de rust deden en het eerder wegzenden van Roy van Leeuwen kwam een en ander niet ten goede. Het werd een overlevingsslag die uiteindelijk goed uitpakte. ‘Ach de punten zijn binnen’ glunderde een tevreden supporter. Daarmee deed hij de waarheid geen geweld aan.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Dirk Jan van den Oever, Arie de Vreugd, Kevin Wijmer, Reno van Heiningen (70: Ted de Man), Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Chadion Melfor (58: Roy van Leeuwen), Max van Steen (70:Sammy Zandbergen), Jaap van Duijn.

01/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media