Eerste in slotfase onderuit

Rijnvogels capituleert in slotfase

De derde oefenwedstrijd van de vogels eindigde in een 2-0 nederlaag tegen de Haagse Tweede Divionist Quick. Het team van trainer Paul van der Zwaan- dit jaar de winnaar van de amateurtrainer Award- sloeg in de laatste vijf minuten alsnog toe. Mehmet Güngor (ex-FC Boshuizen) was met twee treffers de scherprechter.

Voor trainer Jimmy Simons is het nog de fase waarin hij zijn nieuwe spelers zoveel mogelijk minuten laat maken om te zien met welke formatie hij op 1 september aan het echte werk gaat beginnen. Het lukte de mannen die nu in de wei kwamen niet om ook maar een keer het leer achter doelman Mark Jacobs te krijgen al deden zich er met name in de beginfase diverse mogelijkheden toe.  De wedstrijd haalde niet het niveau van een eerder treffen tegen plaatsgenoot Katwijk. Het tempo lag af en toe een tandje lager en de beslissende eindpass ontbrak in een duel waarin de beide teams per saldo weinig voor elkaar onder deden. Quick trainer Van der Zwaan: ‘In de tweede helft kregen we wel meer grip op de wedstrijd’. Een punt voor de oefenmeester die ook toegaf dat de Rijnvogels in het begin de beste kansen hadden. Zo vloog een kopbal van Dirk Jan van den Oever nest naast na een vlot lopende aanval en zag Chaudin Melfort zijn schot aan de andere paal voorbij gaan. Na een actie van Jaap van Duijn had Max van Steen de bal van dichtbij er in moeten knallen in plaats van over de deklat boven Jacobs die met de schrik vrij kwam. Aan de overzijde wist het vlot combinerende Quick de Katwijkse doelman Arie van der Niet slechts één keer tot een fraaie parade te dwingen. Later in de wedstrijd zou de jonge doelman – gekomen van RCL- nogmaals zijn aanwezige talenten tonen.

In het tweede bedrijf leek er iets meer pit in het duel te komen. Doelpunten leken echter een schaars goed te worden deze middag al was de panklare voorzet van Jaap van Duijn –net over het hoofd van Melfort-  rijp voor de openingstreffer. Zoals Van der Zwaan al aangaf, zijn team kreeg meer grip op het duel en kreeg meer kansen dan voor de rust doch Van der Niet en zijn mannen voor hem gaven vooralsnog geen krimp. Het spel bleef op en neer golven en ook de gastheren schiepen zich nog een paar opties voor de openingstreffer maar Roy van Leeuwen haalde geen rendement uit de voorzet van Joey Lauhouh. De klok tikte langzaam richting negentig en de wedstrijd leek op een doelpuntloze remise uit te lopen. Tot aan de 85e minuut want nadat Frank van der Heijden met een striemend schot de paal had geraakt was de rebound voor Güngor die via de vuisten van Van der Niet de touwen vond, 0-1. De laatste aanval van de bezoekers was de mooiste en die werd met een geplaatste bal diagonaal door wederom Güngor tot fraaie treffer gepromoveerd. Zo sloegen de gasten in de slotfase alsnog toe na een van beide zijden een nuttige oefenpot.