HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 flink maatje te groot voor Charlois

Jesse Driebergen de geVIERde man

Met vier treffers was Jesse Driebergen de gevierde man in het eenzijdige bekerduel tegen de Rotterdamse zondag derdeklasser Charlois. Vooral zijn derde goal was er een van bijzondere schoonheid. Een voorzet van Reno van Heiningen nam hij achter zijn rug om op de hak en met een fraaie boog daalde het leer voor de zesde keer in het doel achter de niet te benijden doelman Dennis van Rosendaal. Méér dan een daverend applaus waard. Uiteindelijk wees het scorebord 8-0 aan.

Trainer Jimmy Simons had voor dit duel plaats ingeruimd voor mannen die niet altijd de nodige speelminuten krijgen. Derhalve mochten Lesley Kluivers, Ted de Man, Jan de Bruin, Sammy Zandbergen en doelman Arie van der Niet opdraven. In de tweede helft bracht hij Joey Lauhouh, Luuk Slegt en Reno van Heiningen in. Kevin Wijmer (zwaar geblesseerd), Ricardo de Vlugt, Niek Ossevoort en Chadion Melfor kwamen niet in actie. Ook Dirk Jan van den Oever is nog immer gekwetst.

De eerste helft was niet bepaald om warm van te worden op een doordeweekse novemberavond. Deze werd met een 2-0 voorsprong afgesloten. De opponent uit Rotterdam Zuid voetbalde aanvankelijk aardig mee maar de vaak (te) lange ballen sorteerden geen effect. Pas na een minuutje of 25 viel de eerste treffer. Een slim steekpassje van Romano van der Stoep werd door Jesse Driebergen op juiste waarde ingeschat en deze rondde beheerst af. Kort daarop rolde nummer twee in de vijandelijke touwen. Roy van Leeuwen waar de meeste dreiging van uit ging werd in de diepte gelanceerd en zijn panklare voorzet werd door Max van Steen simpel tot 2-0 gepromoveerd. Vervolgens vergaten de vogels de marge te verruimen en lieten o.a. Jesse Driebergen en Max van Steen enkele doelrijpe mogelijkheden onbenut. Aan de overzijde kreeg doelman Arie van der Niet amper gelegenheid om zijn handen te warmen.

In het tweede bedrijf werd de performance een stuk aantrekkelijker en ging de Rijnvogelmachine echt draaien. Het werd eenrichtingsverkeer richting Dennis van Rosendaal.  Een voorzet van Romano van der Stoep werd met een halve volley fraai door Joey Lauhouh afgerond, 3-0. De gastheren combineerden er nu lustig op los en er sloop vermoeidheid in de Rotterdamse gelederen. De witte muur bezweek onder de roodwitte aanvalsgolven. Een fraaie combinatie Jan de Bruin- Joey Lauhouh-

werd door Jesse Driebergen verzilverd, 4-0. De Katwijkse koek was nog lang niet op en smaakte naar meer. Een schitterende combinatie tussen Romano van der Stoep en Sammy Zandbergen werd door Romano van der Stoep afgerond, 5-0.  Eindelijk zijn eerste treffer van dit seizoen. Toen volgde het absolute hoogtepunt van de avond met de reeds eerder beschreven schoonheid van Jesse Driebergen. Pas daarna mocht doelman Arie van der Niet in actie komen en voorkwam een tegentreffer. Joey Lauhouh – gedreven- bediende Max van Steen en weer moest de arme Van Rosendaal vissen, iets wat veel Katwijkers voor hun beroep en met plezier doen. Van Rosendaal voor zijn hobby duidelijk niet. Toch moest hij nog eenmaal de knikker achter zich oprapen nadat een voorzet van Jan de Bruin door de vandaag trefzekere Jesse Driebergen werd binnen geknikt. Een simpele 8-0 overwinning na een kat- en muisspelletje waardoor de vogels een ronde verder in het toernooi om de Districtsbeker West 2 zijn.

 

13/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media