HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 deelt punten in leuk potje

EERSTE DEELT BROEDERLIJK MET KON.HFC, 2-2.

Een aardig potje voetbal onder lekkere omstandigheden eindigde in een remise. De Vogels hielden de 2e divisionist op een verdienstelijk gelijkspel. Al met al een aardige testcase voor trainer Hein van Heek om te zien wat voor nieuw vlees hij in de kuip heeft en of de kwaliteit hiervan hem beviel. Een gelegenheid om vrijwel alle nieuwe vogels in het Rijnvogelnest de nodige speelminuten te gunnen.

De balans opmakend heeft de oefenmeester kunnen aanschouwen dat het duel in de eerste helft vrijwel gelijk opging. In het tweede bedrijf kwam het verschil tussen twee klassen bij tijd en wijle meer aan het daglicht en was het balbezit veelal voor de bezoekers. Ondanks het lichte overwicht waren er kansen aan beide zijden om de score uiteindelijk nog iets op te voeren maar het bleef bij vier voltreffers waarmee het publiek- ook weer hongerig naar de bal- toch tevreden was.

De gastheren kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Een met gevoel geplaatste voorzet van Jaap van Duijn werd door de kopsterke routinier Joost Leonard fraai via de grond achter de kansloze sluitpost Bart Koper geknikt, 1-0. De strijd ontspon zich vervolgens hoofdzakelijk op het middenveld met aan weerszijden uitvallen via de vleugels. Veel doelrijpe kansen leverde het vooralsnog niet op. De gelijkmaker kwam echter op het conto van doelman Jeffrey Verkerk die daarvoor nog een goede indruk maakte. Een terugspeelbal op het middenveld onderschepte hij door goed uitlopen maar in plaats van het leer weg te peren wilde hij het voetballend oplossen. Coen Boere ontfutselde hem de bal en vond het lege doel vrij simpel, 1-1. Voor de thee verder weinig opwindende momenten meer.

Zoals gezegd waren de gasten na de rust over het algemeen iets beter maar Ryan Lugtigheid tilde met een schuiver de thuisclub naar een voorsprong die door Roy Castien teniet werd gedaan. Zijn geplaatste vrije trap verdween in de verre bovenhoek net buiten bereik van doelman Wesley de Ruiter (in de tweede helft in het Katwijkse hok), 2-2. Een volgende vrije trap kon wel door de Rijnvogelgoalie worden verwerkt. Hier tegen over stonden een kopbal van Joost Leonard, gestopt en van Arno Dijkstra die zijn inzet naast zag gaan. Een gekraakt schot van Ryan Lugtigheid in een kluwen van benen vond geen doorgang naar de vijandelijke touwen. Zo eindigde dit vermakelijke duel in 2-2. Aanstaande dinsdagavond speelt het team thuis tegen Quick, aanvang 20.00 uur en zaterdag uit bij Katwijk, aanvang 15.00 uur. Twee pittige tegenstanders.

05/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media