HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Eerste boekt belangrijke zege

Eerste heeft geen kind aan Xerxes/DZB

Eindelijk was daar de eerste overwinning na de winterstop voor de vogels die bedenkelijk ver weg waren gezakt op de competitieladder. Met de grootste overwinning werd hekkensluiter Xerxes/DZB over de Katwijkse knie gelegd. Aan de 5-0 triomf over de blauw-witte zebra’s uit de havenstad viel niets op aan te merken. Winnende coach Jimmy Simons: ‘Na drie nederlagen begonnen we afwachtend want we hebben drie klappen gehad. Na de eerste goal was het klaar. We hebben te veel kwaliteit om zo laag te staan. Xerxes moest toen uit de verdedigende stellingen komen en het was goed dat Jeffrey Verkerk die vrije trap knap pakte.’ Daar heeft Simons een punt anders had het zomaar 0-1 kunnen staan zeker omdat kort daarvoor ook de eerste kans voor de bezoekers was. Mogelijk had het verloop van de wedstrijd dan een ander aanzien gekregen. Simons vervolgens: ‘Het is mooi dat vijf verschillende spelers hebben gescoord’.

Het duel begon inderdaad vrij tam met een voorzichtig spelend Rijnvogels. Pas nadat verdediger Dirk Jan van den Oever na een vrije trap van Jaap van Duijn de 1-0 binnen knikte wierp de thuisclub de schroom van zich af en ging frank en vrij spelen. Het greep de controle over het duel en lieten de bezoekers geen mogelijkheid om na de eerste pogingen gevaarlijk te worden. De 2-0 liet niet lang op zich wachten al kwam deze toch vrij onverwacht uit de lucht vallen toen Luuk Slegt ineens een gat vond en doelman Wesley van der Molen met zijn voltreffer kansloos liet. Het bleef eenrichtingverkeer Rotterdamse veste en dat de 3-0 door Romano van der Stoep na een pasklare voorzet van Jaap van Duijn in de vijandelijke touwen smoorde was het logisch gevolg van een en ander. De vogeldefensie bewaakte het eigen nest degelijk en stond eindelijk weer eens geen tegentreffer toe. Dat was alweer een tijdje geleden. De rust brak met een comfortabele 3-0 voorsprong aan en er leek derhalve geen vuiltje aan de zeer winderige lucht.

Ook in het tweede bedrijf was de regie in handen van de gastheren. Het duurde overigens tot de 65e minuut alvorens Max van Steen een echt spitsendoelpunt scoorde. Na een vrije trap van Jaap van Duijn wist sluitpost Van de Molen met een katachtige reactie de kopbal van Arie de Vreugd te pareren maar uit de daarop volgende situatie in de zestien haalde Max van Steen onberispelijk uit en daarmee alle Rotterdamse illusies – voor zover nog aanwezig- naar de vergetelheid knallend, 4-0. De koers was toen al lang en breed gelopen. Trainer Jimmy Simons liet drie verse krachten, Roy van Leeuwen, Robbin van Dijk en Jan de Bruin nog een kwartiertje mee genieten. De opponent trachtte met lange ballen nog een succesje te boeken maar de vogeldefensie gaf niet thuis. De nul werd heilig verklaard. In de blessuretijd mocht invaller Robbin van Dijk nog het handje vol treffers voltooien en daarmee een royale zege de nodige glans gevend.

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever (76: De Bruin), De Vreugd, De Vlugt (76: Van Dijk), Van Heiningen, Slegt, Van der Stoep, Driebergen, Lauhouh (76: Van Leeuwen), Van Steen, Van Duijn.
Scoreverloop: 23. Van den Oever 1-0. 32. Slegt 2-0. 38: Van der Stoep 3-0. 65. Van Steen 4-0. 90+1 Van Dijk 5-0.

 

Uitslagen/ stand/ programma:

fotoreportage Piet van Kampen:

 

 

 

09/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media