HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste bij laatste acht in bekertoernooi

Eerste ‘wipt’ Wippolder uit de beker

 

Kwartfinale bereikt met royale 6-2 zege

 

Max van Steen goed voor vier treffers.

De vogels hebben zich dankzij een redelijk simpele 6-2 zege bij de laatste 8 voor de Districtsbeker West 2 geplaatst. De Delftse zondagtweedeklasser was een maatje te klein voor de mannen van Jimmy Simons. Max van Steen toonde zich weer eens trefzeker met een kwartet aan doelpunten waarvan 3 met het koppie.

 

Voor de thee konden de blauw-wit geblokten nog enigszins redelijk tegenstand bieden en kregen zelfs de eerste behoorlijke kans die maar net over de lat van doelman Arie van der Niet verdween. Een lichte call-up om er niet te makkelijk over te denken. Vanaf dit waarschuwingsmoment namen de vogels de regie over. In de elfde minuut werd dit al gehonoreerd. Roy van Leeuwen werd op links weggestuurd, dolde twee man en zijn assist werd geroutineerd door Max van Steen achter doelman Juriaan Jansen getikt. Een tweede treffer kon niet uitblijven en deze kwam nu van het hoofd van Max die een indraaiende voorzet van Romano van der Stoep binnen knikte. Het leek een makkelijk potje te worden maar de ijverige ‘polderjongens’ stelden eerst Arie van der Niet op de proef die met een knappe reactie de anschlustreffer pareerde. De volgende snelle uitbraak was echter wel raak. Een voorzet van links werd fraai door Kevin Oudenaarde in de kruising geplaatst en met deze magere marge brak half-time aan (1-2).

 

Direct na de hervatting stelden de vogels orde op zaken. Binnen de minuut kopte Max na een corner van Niek Ossevoort nummertje drie en zijn tweede in de Delftse touwen. Toen amper drie minuten later een van de mooiste aanvallen door Roy van Leeuwen tot de 1-4 werd gepromoveerd leek het doek vroegtijdig te vallen. De vogels heersten. De thuisclub bleef echter op een kansje loeren en middels een onverwacht afstandsschot werd de voor zijn hok staande Van der Niet geklopt. Geen man overboord maar wel bij de les blijven om de gastheren niet dichterbij te laten komen. Het Katwijkse overwicht zou uiteindelijk tot nog twee treffers leiden. Eerst knalde Jan de Bruin een vrije trap gedecideerd achter Jansen en deze mocht nog eenmaal de knikker uit het netje rapen toen alweer Max zijn koppie erbij hield en het halve dozijn binnen knikte, 2-6. Hiermee was de Katwijkse koek op. Deze zal naar meer smaken als in de volgende ronde de laatste vier kan worden gehaald. De opponent is op dit moment nog onbekend.

 

FC Rijnvogels: Van der Niet, de Bruin, Wijmer (46: van den Oever), van Heiningen  (71: van Paridon), Ossevoort, Slegt, van der Stoep (64: Driebergen), Hoogerwaard, Lauhouh, van Steen, van Leeuwen.

 

Scoreverloop: 11. Van Steen 0-1. 20. Van Steen 0-2. 25: Oudenaarde 1-2. 46: Van Steen 1-3. 49: Van leeuwen 1-4. 59. Oudenaarde 2-4. 65. De Bruin 2-5. 75. Van Steen 2-6.

03/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media