HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1| Eerste bekert verder

Eerste verzuimt hogere score te boeken

 

Zoals verwacht een ronde verder in bekertoernooi

 

Hoofdklasser FC Rijnvogels tegen vierdeklasser Rhoda ’76. Op papier de reus tegen Klein Duimpje. Maar de blauwen uit Bodegraven verweerden zich dapper en wensten zich niet naar de slachtbank te leiden en hielden de te verwachten schade beperkt tot een zeer acceptabele 4-1 nederlaag. Enerzijds een verdienste van hen doch anderzijds kwam aan het daglicht dat het scoren dit seizoen een probleem voor de Vogels is. Saillant detail: clubtopscorer Jaap van Duijn wist vandaag het net achter doelman Renaldo van Poelgeest niet te vinden. Centrumspits Max van Steen die de vijandelijke touwen voordien moeilijk wist te vinden, vond deze vandaag tot twee keer toe wel. Het betekende de helft van de magere productie daar waar van tevoren op een hogere uitslag door insiders was ingezet.

 

In de eerste helft had de thuisclub haar kruit al verschoten. De eerste inslag in het Bodegraafse verdedigingsbolwerk vond plaats na een kwartier waarin de opponent zich enigszins de gelijkwaardige toonde maar Dennis Bakker de score zag openen. Dat de Vogels de baas in eigen huis bleven lag in de lijn der verwachtingen. Bij een gevaarlijke tegenstoot van de gasten moest Kevin Wijmer deze situatie onklaar maken maar verder was het de thuisclub wat de klok sloeg zonder een hoog niveau te bereiken. Veel balbezit, open spel over de vleugels en veel vaak stuklopende combinaties door het midden. Dit was vooral kenmerkend in de tweede helft toen na de ruime 4-0 ruststand de frivoliteit en de nonchalance hand in hand gingen. De stug verdedigende opponent wist de schade beperkt te houden. Die voordien al tot 4-0 was opgelopen omdat Max van Steen eindelijk zijn taak als doeltreffende spits weer op zich had genomen. Na een vrije trap van Jaap van Duijn legde Arie de Vreugd na een kopduel het leer voor de voeten van de gretige spits deponeerde en deze liet doelman Renaldo van Poelgeest voor de derde keer vissen nadat Luuk Slegt kort voordien de tweede treffer had aangetekend. Nog voordat de warme thee kon worden genuttigd had Max van Steen uit de draai de vierde voltreffer achter Van Poelgeest gejekkerd en hiermee het krachtsverschil tot uitdrukking gebracht.

 

Dat na de hervatting de score zou worden opgevoerd leek een zekerheidje. Zekerheidjes bestaan niet zoals zou blijken. Het spervuur op de Bodegraafse vesting werd geopend maar er werden geen gaten in de verdedigingslinie gevonden. Steker nog, de bezoekers deden via een mooie treffer van Esli Westmaas nog iets terug en kregen zelfs nog de mogelijkheid op een tweede treffer die doelman Arie van der Niet wist te voorkomen. Daarmee was de Rhoda ’76 koek wel op en werd het een kwestie van tegenhouden om verdere averij te voorkomen. Met kunst-en vliegwerk- doelman Van Poelgeest was hier een sprekend voorbeeld van, bleef het uiteindelijk tot een voor Rhoda ’76 acceptabele 4-1 nederlaag beperkt.

 

FC Rinvogels: van der Niet, de Bruin, Wijmer (46: van Heiningen), de Vreugd (46: de Vlugt), Ossevoort, Thong, Slegt (46: van der Stoep), Bakker, van Leeuwen, van Steen, van Duijn.

 

 

16/11/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media