HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerst ontwaakt langzaam uit de winterslaap

EERSTE WINT MAAR VLAMT NIET IN OEFENDUEL

Van –het overigens niet echt zonnige- Sevilla terug in het koude Katwijk. Even wennen net als aan het wedstrijdritme. In het matige oefenduel tegen zondageersteklasser Velsen vlogen de vonken er zeker in de eerste helft nog niet vanaf. De getrouwen langs de lijn konden zich aan de opvoering nog niet echt warmen tijdens het duel waarin trainer Jimmy Simons – die het vertrouwen voor het nieuwe seizoen kreeg- zijn vrijwel totale selectie liet opdraven. Of de trainer lichtpuntjes heeft ontdekt in een vrij verrassende beginopstelling zal de tijd moeten leren.

Uiteindelijk werd het duel met 2-0 gewonnen, cijfers die er in principe weinig toe doen. Het ging er vandaag meer om hoe de mannen uit de winterslaap zouden zijn ontwaakt en of de geest weer uit de fles was. Dat wel maar van een perfecte performance was vooralsnog geen sprake. De tegenstand van de geelblauwen uit Velsen was van dien aard dat er over de hele wedstrijd bezien er van een behoorlijk evenwicht sprake was. Omdat de vogels al na drie minuten de leiding hadden genomen leek het een leuk middagje te worden. Het was overigens een cadeautje dat de weer terug gekeerde Arno Dijkstra beheerst mocht uitpakken na een kortsluiting in de Velserafweerlinie die niet waterdicht was. Het bleek echter geen teken aan de wand. Het team uit het Noord-Hollandse pakte de draad snel op en werd de evenknie van de vogels die er niet in slaagden om de marge te verruimen. Weliswaar kreeg Oliver Rifai na goed doorzetten een behoorlijke mogelijkheid maar stuitte op de ervaren sluitpost Sander van de Lugt die bij de bezoekers zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd. Van der Lugt zag zijn voorwaartsen een enorme kans missen en een doelpunt afgekeurd worden zodat de warme thee met 1-0 werd genuttigd.

Het tweede bedrijf werd iets vermakelijker. Er werden aan Rijnvogelzijde meer kansen gecreëerd maar Robbin van Dijk die Arno Dijkstra verving trof tot drie keer toe de uitstekende Van der Lugt op zijn weg. Aan de overzijde misten de gasten de kans van de dag toen de vrije trap van Michel Plug door doelman Jeffrey Verkerk werd gestopt maar de rebound voor een gapend gat door Jesse van der Meer over het Katwijkse hok werd getild. Het duel had in het slot gegooid kunnen worden toen de vrijgespeelde Jaap van Duijn oog in oog met de Velsergoalie verscheen maar te lang talmde en de doelman als winnaar uit de strijd kwam. Van Duijn zou kort voor het scheiden van de markt deze slipper meer dan goed maken toen hij zijn specialiteit, de vrije trap, mocht demonstreren. Vanaf een metertje of twintig joeg hij het speeltuig in de vijandelijke touwen waarmee het pleit beslecht was, 2-0. Einde van een enigszins moeizame oefening. Aanstaande zaterdag wacht de zware uitbeurt tegen Ter Leede maar eerst aanstaande dinsdagavond nog even het tussendoortje tegen Forum Sport op De Kooltuin. Aanvang 20.00 uur.

13/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media