HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Een wedstrijd duurt 90 minuten voor het eerste

Rijnvogels geeft zege in slotfase uit handen

 

Eerst de hand in eigen boezem steken, daarna pas verwijten richting de arbitrage. Beide factoren waren uiteindelijk bepalend voor de 2-2 eindstand tegen Capelle. De Rijnvogels mochten de 2-0 voorsprong in de 77e minuut nooit prijs geven en hadden het duel op sportpark ’t Slot op slot moeten gooien en het restant rustig uit moeten voetballen. Doch het bleef enigszins paniekerig uitverdedigen onder de druk van de thuisclub. Toch was er een zeer makkelijk gegeven strafschop voor nodig om de gastheren nog in een resultaat te laten geloven. Het lichte duwtje van Ricardo de Vlugt jegens zijn opponent werd bestraft en Bram de Bruin stuurde Jeffrey Verkerk vanaf de kalkstip de verkeerde hoek in 1-2. Capelle geloofde in nog meer en dit kreeg het ook. Een vrije trap waarvan iedereen dacht dat hij voor de Rijnvogels was werd in dubbel opzicht fataal. Ten eerste omdat de vrije trap andersom had moeten zijn en ten tweede beroerde Jami Jaliens de bal bij de tweede paal met de hand die de gelijkmaker betekende. Zowel De Vlugt als Verkerk die in beide gevallen het volste recht hadden om tegen de beslissing verbaal te appelleren werden ook nog eens op een gele prent getrakteerd. Nee, de arbiter van dienst heeft bepaald geen vrienden bij de Katwijkers gemaakt. Maar ook spelers hebben hun dag soms niet.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de zeer winderige lucht. De vogels domineerden en binnen tien minuten had Max van Steen de 0- 1 al achter doelman Bradly van der Meer geschoten. Alweer een vroege voorsprong voor de roodwitten die ook nu niet verder kon worden uitgebouwd tijdens een goed eerste half uur waarin zij de bovenliggende partij waren. Het dichtst bij een tweede treffer was Romano van der Stoep doch diens schuiver ging rakelings naast. Pas tegen het einde van de eerste helft was er een benauwd moment voor het hok van Verkerk maar dat werd met vereende krachten genivelleerd.

Direct na de thee leek de marge te worden verruimd. Romano van der Stoep lobde de bal keurig in de zestien maar Luuk Slegt tilde de bal over Van der Meer en het verlaten doel heen. Was dit het kantelmoment? Het had er alle schijn van want de vogels kwamen niet echt meer aan voetballen toe en Capelle werd de evenknie. Het werd rommelig. Geen vlotte combinaties maar veel lange ballen die tegen de wind in niet aankwamen of door Jelle Pollemans en de zijnen makkelijk werden verdedigd. De gelijkmaker leek eerder aanstaande dan een Katwijkse treffer. Jeffrey Verkerk voorkwam met een knappe parade een gevaarlijke kopbal van Luuk Kraaijeveld en tegen de verhouding in viel de 0-2. Max van Steen werd diep gestuurd en niet zelfzuchtig zag hij er Jaap van Duijn beter voor staan. Zo wordt een aanval op de juiste manier afgrond, 0-2. Daarna volgde de hierboven omschreven moeilijk verteerbare slotfase voor de Katwijkers die dus onnodig puntverlies leden.

Max van Steen: ‘Wij hadden dit nooit weg mogen geven en moeten ook naar onszelf kijken. Het was moeilijk voetballen met de harde wind op dit lastige veld en we hebben het niet goed gedaan. Uiteindelijk werden wij ook de dupe van de fouten van de scheidsrechter’ baalde hij terecht.

 

Opstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever (86: Kluivers), De Vlugt, Van Heiningen, Ossevoort,Slegt, Van der Stoep, Driebergen, Lauhouh (70: Van Leeuwen), Van Steen. Van Duijn.

 

Scoreverloop: 10. 0-1 Van Steen, 77. Van Duijn 0-2. 83: De Bruin 1-2 (pen.). 90: Jaliens 2-2.

Uitslagen/stand/programma:

Fotoverslag:

 

 

08/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media