Vrouwen 2: Een gelijkspel voor Vrouwen 2 tegen Lugdunum

De wedstrijd afgelopen zaterdag van Rijnvogels Vr. 2 tegen Lugdunum Vr. 1 was te vergelijken met de wedstrijd van de dames van het Nederlands elftal afgelopen week.

Je bent de betere ploeg, creëert veel kansen, maar  de bal beland tegen de lat, paal of in de handen van de keepster.

Een gelijk spel waar je dan genoeg mee moet nemen en de tegenpartij met een punt tevreden lijkt te zijn.

Het is helaas niet anders, maar spannend was de wedstrijd wel.

Op de kooltuin werd er om 12:30 uur afgetrapt, het was koud en de mist begon langzaam op te trekken.

De meiden op de bank waren dik ingepakt, met dekens want op veld 2 zijn  helaas geen dug-out.

De opstelling was als volgt: Ebi Meijer stond onder de lat. In de achterhoede Sandra Owel, Romy de Haas, Mirjam Gerling en Femke Fielemon.

Op het middenveld stonden Pascale Ooms, Naomi van der Horst en Marieke van Hensbergen en in de voorhoede Roos Buckert, Jedidja van der Put en Jeanine de Vries. Manon Heiliegers, Bess van der Brink, Amanda van Haaren en Kim van Riel zaten op de bank. Danique van Leeuwen ging met Rijnvogels Vr. 1. mee naar Klarenbeek.

Rijnvogels begint meteen met druk naar voren te spelen, dat resulteert tot het spelen op de helft van Lugdunum.

Als Roos onderuit gehaald wordt door een tegenspeelster,  is de kans op een voorsprong een feit.

De penalty wordt beheerst in de rechterhoek geknald door Mirjam die een ijzersterke pot speelt. Maar Lugdunum gaat feller spelen en kan bijna de gelijkmaker binnenschieten, maar gelukkig gaat de bal naast.

Even later is het Jeanine die een vrije trap mag nemen maar de keepster kan hem net over het doel werken.  de combinatie worden gezocht door Rijnvogels, Roos kan een bal die Jeanine voorgeeft, niet erin schieten.

Het blijft spannend, gelukkig staat onze Ebi als een malle te keepen en vangt een lastige bal prima op.

Dan zijn de kansen de laatste 10 minuten voor Rijnvogels, maar  Marieke en Jeanine schieten allebei op de paal, ook Naomi kan een kans er net niet in krijgen.

Dan is het Lugdunum die door een foutje, bij Rijnvogels achterin, kan profiteren en maakt de gelijk maker. 1-1.

Met deze stand gaat Rijnvogels de rust in.

Het waterige zonnetje wat even verscheen,  is verdwenen en er is een windje opgestoken, dus de gevoelstemperatuur is niet erg lekker bij de start van de tweede helft. Iris is erin gekomen voor Femke.

De kansen zijn voor Rijnvogels, Jedidja schiet net naast na een ingooi van Sandra, ook Naomi en Marieke schieten net naast.

Jeanine probeert het een  keer maar de bal beland in de handen van de keepster, die er steeds  goed bijzit.

Pascale maakt plaats voor Bess en even later komt Manon erin voor Roos. Rijnvogels is sterker maar Ebi moet ook een paar keer ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Ze zorgt dat Lugdunum niet op voorsprong komt.

Het is Sandra die een bal keihard schiet maar deze gaat op de lat.

Het is nagelbijten voor de toeschouwers en de trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom proberen de meiden steeds te motiveren om erin te blijven geloven, het is Jeanine die de bal erin kan schieten en de voorsprong te maken. 2-1.

Het lijkt dat Rijnvogels de stand kan vergroten maar helaas krijgt de tegenstander op een gevaarlijke plek een vrije trap, terwijl het leek of de overtreding eerst op Sandra werd gemaakt, maar de scheidrechter beslist en het is extra zuur dat Lugdunum hiervan kan profiteren en de stand is 2-2.

De laatste minuten is er veel strijd te zien van beide kanten, Manon, Naomi en Sandra krijgen nog een kans maar de bal wil er gewoon niet in.

De eindstand bleef 2-2, Rijnvogels had 3 punten verdiend maar het mocht niet zo zijn.

Na de wedstrijd is er nog een vervelende melding, Ebi heeft tijdens de wedstrijd een trap tegen haar duim gekregen en moest na de wedstrijd naar het ziekenhuis en zit nu in het gips, volgende week wordt er verder onderzocht, heel veel beterschap meid !