MO19: Drie welverdiende punten voor Rijnvogels MO19

Vandaag hebben de meiden O19 de eerste punten van de competitie binnen weten te slepen.

De geschiedenis van vorig jaar, voor deze meiden herhaalde zich precies op dezelfde wijze, eerst makkelijk doorbekeren en daarna de eerste 4 wedstrijden van de competitie verliezen, een leerproces maakte ze de afgelopen weken door, maar vandaag wist het team een welverdiende overwinning naar zich toe te trekken.

Het was vroeg  verzamelen om af te reizen naar Maassluis, tegen MO19 van VDL.

Dit team had ook nog geen wedstrijd gewonnen, dus zijn ze gedreven om punten te pakken. De aanwezig trainers/coaches Philip van den Eijkel en Albert de Haas beschikte vandaag over 14 meiden, Ebi Meijer, onze doelvrouw is nog geblesseerd, maar kwam de meiden gewoon aanmoedigen, Super !

Manouk Bastiaanse trok vandaag wederom de keepershandschoenen aan, Femke Fielemon, Romy de Haas, Iris van Delft en Mieke den Heijer begonnen in de achterhoede, Marieke Hensbergen, Anouk Stolk en Kim van Riel op het middenveld en de voorhoede werden bezet door Lotte Durieux, Naomi van der Horst en Jedidja van der Put.  Pascalle Ooms, Rianne Schaap en Roos Filippo begonnen op de bank.

De meiden van Rijnvogels begonnen fel aan de wedstrijd, er was vanaf minuut 1 meteen strijdlust te zien. Marieke kan snel een schot op doel plaatsen maar deze belandde in de handen van de keeper van VDL. De toon was gezet. Maar VDL liet er ook geen gras over groeien en Manouk kan een doelpunt voorkomen door een prachtige redding. Ze straalde zelfvertrouwen uit terwijl ze nu uit  nood onder de lat staat, ook het uitschieten doet ze niet onverdienstelijk.

Na 10 minuten loopt de scheidsrechter ineens naar het dug-out van de tegenstander, het blijkt dat hij een pleister nodig heeft, door een verwonding aan het oor, oké,  we kunnen weer verder, het gaat de vogels voor de wind en Jedidja kan een doelpunt maken op aangeven van Marieke, 0-1, een lekker gevoel om op voorsprong te komen, Rijnvogels gaat meer druk zetten en een speelster van VDL kan een schot net wegwerken, om de 0-2 te voorkomen.

Rijnvogels werkt hard, is scherp,  maar wat vooral te zien is, dat ze als team vechten, samen oplossen, hulp bieden en coachen naar elkaar. Daar word je als toeschouwer vrolijk van. Een leuke pot om naar te kijken. Roos komt erin voor Mieke, even later wordt iedereen enorm verrast als het spel even stil ligt voor een blessure van de tegenstander, want de scheidsrechter rent even het veld af voor een sanitaire stop, tja je zult maar nodig moeten … De meiden gaan gewoon door waar ze mee bezig waren en dit wordt beloond door een mooi doelpunt van Naomi die kan oplopen. Stand 0-2. Na 40 minuten vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit af voor rust.

Na de rust, een bakkie koffie en thee,  vangt de tweede helft aan.

In de eerste minuten fluit de scheidsrechter omdat er een opstootje ontstaat waar Jedidja bij betrokken is, ze werd aan de haren getrokken en belaagt door 2 speelsters en moet er samen met een speelster van VDL met geel vanaf, de sfeer op het veld is wat grimmig, en er worden waarschuwingen uit gedeeld, maar de meiden van Rijnvogels later zich daar niet te veel door meeslepen. Pascalle komt erin voor Lotte en Anouk maakt plaats voor Mieke.

Rijnvogels blijven karakter tonen en samenwerken, helaas lukt het Naomi niet om de stand te brengen naar 0-3, maar krijgt VDL een kans die ze weten te benutten, stand 1-2. Maar ze laten zich niet kisten en Naomi maakt snel daarna de 1-3. Rianne komt erin voor Femke, het is wachten op het volgende doelpunt, Marieke weet een aantal keer een schot te plaatsen, maar deze beland in de handen van de keepster van VDL. Ook Pascalle ziet de bal op de paal belanden. De stand blijft 1-3, na een mooie redding van Rianne.

Vandaag hebben de meiden veel laten zien, wilskracht, lef maar vooral samenspel, als team de winst naar je toe trekken en karakter blijven tonen, niet laten beïnvloeden door zaken van buitenaf. Nu de stijgende lijn door blijven zetten, op naar de laatste thuiswedstrijd volgende week, voor de winterstop.