HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 zet goede stap richting titel

Regelmatige zege levert Derde koppositie op

 

FC Rijnvogels 3 : SEV 3 4:1 (1:0)

 

Heren 3 van de Rijnvogels doet vandaag wat het moet doen: winnen tegen SEV 3 uit Leidschendam. Zonder spectaculair voetbal en ondanks een zee aan gemiste kansen valt de zege met 4:1 toch nog ruim uit. Mike (2), Rens en Niels scoren voor de thuisclub.

 

De personele bezetting van het Derde is op het ogenblik vrij mager. Naast de al lang geblesseerden Dave, Michiel, Mark P. en Mitchell is ook Marc O. er vandaag niet bij. Gelukkig meldt Sander B. zich weer aan het front. Hij kan na een hardnekkige blessure weer de eerste minuten maken. Trainer Roy doet vandaag een beroep op twee spelers van onze JO19, Jan en Joep. Zij krijgen in de laatste fase van de wedstrijd de eerste speelminuten op dit niveau. Dat ze op hun invalbeurt zo lang moeten wachten heeft zeker met het scoreverloop te maken want ondanks dat de vogels vanaf de aftrap de sterkere ploeg zijn duurt het lang voordat de wedstrijd op slot wordt gegooid. Pas met de 2:0 van Rens halverwege de tweede helft is de weerstand van sportvereniging “Sport en Vriendschap” (SEV dus) gebroken en wordt de score gestaag uitgebouwd.

 

Na het eerste fluitsignaal van de ervaren en goed leidende KNVB scheidsrechter Paul Knaapen zetten de Rijnvogels gelijk goed druk. De invalkeeper van SEV (volgens een ploeggenoot is hij eigenlijk linksbuiten) heeft moeite een vrije man te vinden en zijn team leidt dan ook herhaaldelijk balverlies. In eerste instantie is er nog geen schade en volgen slechts een aantal hoekschoppen. Maar juist deze zorgen vooralsnog voor het grootste gevaar. Bij nummer vijf of zes staat Nick weer eens op de juiste plek bij de tweede paal. Zijn kopbal kan nog door de keeper (die door vele spectaculaire reddingen tot de absolute uitblinker van de gasten uitgroeit) worden gekeerd. Mike houdt echter het overzicht en schiet de rebound laag en hard binnen. Heerlijk, zo’n vroege voorsprong. De thuisploeg lukt het helaas lange tijd niet de score te verhogen. Steeds komt de stevig gebouwde keeper goed zijn doel uit en is een ware sta in de weg voor de aanvallers van de vogels. Aan de overkant zijn er zelfs wat kansen voor SEV. Vooral één aanvaller (de nummer 11) is een handige voetballer die voor veel onrust op de helft van de Rijnvogels zorgt. Zijn tegenstander Marvin, die vroeg tegen een gele kaart aanloopt, schuift daarom een rij op en Max zakt een linie terug. Daarna staat het beter.

 

In de rust komt Sander J. voor Colin en later Sander B. voor Mike. De Rijnvogels blijven de bovenliggende partij maar op de een of andere manier worden nu minder kansen afgedwongen. SEV komt amper nog over de middenlijn maar dan is er na een uur spelen ineens een uitbraak van de groenwitten en mikt de midvoor maar net naast. Oei, dat is even schrikken. De vogels zijn weer wakker en de druk op de laatste linie van SEV wordt weer verhoogd. Eerst mist Sander J. nog net (via de keeper tegen de paal) maar dan zorgt een fijne individuele actie van Rens voor de 2:0. In plaats van met zijn rechter de bal snoeihard in de kruising te jagen (zijn handelsmerk in de laatste weken) plaats hij de bal met zijn linker laag naast de paal. Als Rens al met zijn linker been scoort waar moet dat dan eindigen… ?

 

Enfin, na het tweede doelpunt van Mike en het slotakkoord van Niels staan er toch nog ruime cijfers op het scorebord. Een mooie solo van de beste speler van SEV in de slotminuten betekent tot ergernis van keeper Hans de eretreffer voor de Leidschendammers.

 

Geen sprankelende maar een dik verdiende overwinning die nooit in gevaar was. Hierdoor staan de Rijnvogels sinds lange tijd weer bovenaan de ranglijst. Want koploper Leiden legt het vandaag met ruime cijfers af tegen runner-up Docos. Nog steeds staat alles heel dicht bij elkaar. De derby volgende week uit en tegen Valken 3 is de opmars voor de seizoensfinale. Nog vier wedstrijden te gaan waarin de Rijnvogels naast de twee directe concurrenten met  Valken en Meerburg alleen maar sterke tegenstanders treffen. Met andere woorden: het kan nog alle kanten op. Geconcentreerd verder werken, alle neuzen dezelfde kant op en het per wedstrijd bekijken zou ik de mannen willen meegeven. Maar volgens mij is dat helemaal niet nodig want de spirit zit er goed in bij dit team en de sfeer geweldig. Ga zo door boys! Forza het Derde!

15/04/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media