Heren 3 op weg naar……

FC Rijnvogels 3 : KMD 2 3:1 (0:0)

Derde neemt de eerste horde

De teleurstelling over het mislopen van het kampioenschap heeft bij de Rijnvogels maar even geduurd. In de eerste van drie knock-out-rondes wordt KMD uit Wateringen na rust resoluut opzij gezet. JO19 speler Jan, routinier Rens en speedy Mike poetsen de 0:1 achterstand in ruim een kwartier weg. De goede start in de nacompetitie moet volgende week uit en tegen SEV 2, dat vandaag Valken 3 uitschakelde, een vervolg krijgen.

In de agenda’s van sommige spelers zijn de weekenden van de nacompetitie vooraf niet allemaal vrijgehouden. Zo zijn vandaag keeper/aanvoerder Hans en de twee Sandersen (J. en B.) afwezig. Gelukkig zijn Colin en Marvin weer terug en zijn de junioren uit de JO19 weer bereid de ploeg te ondersteunen. Jan en Kevin staan in de basis en vervullen met hun sterke spel en het doelpunt van Jan zelfs een hoofdrol. Ook Sten en Tom krijgen aan het einde speelminuten van Roy.

De charme van de nacompetitie is o.a. dat je tegenstanders treft die je je in de reguliere competitie zelden of niet tegen komt. KMD komt uit Wateringen onder de rook van Den Haag. De afkorting staat voor “Klein maar dapper”. KMD 2 kwam dit seizoen net als de vogels in de 3e klasse uit en veroverde eveneens een vervangende periodetitel. Op het eerste gezicht lijken ook de selecties een beetje op elkaar. Vrij jonge spelers staan naast een paar ervaren krachten en op de bank van KMD zie ik ook een aantal jonge bekkies.

In vergelijking met afgelopen week is het vandaag veel minder warm en dus prima voetbalweer. De ons van de laatste wedstrijd bekende en goed fluitende scheidsrechter den Hertog is ook vandaag weer de leidsman. Er staat aardig wat publiek (ook uit Wateringen) langs de kant van veld 3 als hij om 12.30 uur voor het eerst fluit. Beide teams starten zichtbaar voorzichtig en een tikkeltje zenuwachtig. KMD heeft in het eerste kwartier meer balbezit en schijnt zich als eerste ‘vrij te spelen’. Tot kansen lijkt het vooralsnog niet. De thuisploeg heeft in eerste instantie moeite de bal in de ploeg te houden en de voorwaartsen te bereiken. Na het eerste kwartier begint het echter ook bij de Rijnvogels te draaien. En even later komt dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Een mooie steekpass van Rens is perfect op maat voor Kevin die helaas de keeper op zijn weg naar eeuwige roem vindt. De vogels zijn nu dreigender hoewel ook KMD bij een paar counters via de snelle rechtsbuiten gevaarlijk wordt. Maar zo dicht bij een doelpunt als Mike na ruim een half uur is er in de eerste helft niemand. Na een goede en snelle combinatie die bij Max begint komt de bal via Niels en Colin bij Mike. Zijn geplaatst schot in de hoek zou de 1:0 geweest zijn was het niet dat er een KMD verdediger op de lijn zijn lange teen nog net tegen de bal krijgt. Jammer. Daarna is KMD weer aan de beurt. Tot de rust zijn zij sterker en scoren ook bijna. Keeper Julian moet zich strekken om een vlammend afstandsschot met een mooie duik onschadelijk te maken. Zo blijft het na 45 minuten bij de brilstand.

Roy wisselt in de pauze. De eindelijk weer fitte Mark ‘Parel’ komt voor Colin. Hij begint gelijk driftig en met veel ‘schwung’ aan de wedstrijd maar kan niet voorkomen dat zijn team in de 47e minuut op achterstand komt. Uit een kluts rond de zestien valt de bal zomaar voor de voeten van een KMD speler die een meegelopen medespeler bedient. Julian en de met een ultieme reddingspoging glijdende Marc kunnen niets meer doen. Het enige voordeel van dit tegendoelpunt is: de Rijnvogels hebben nog bijna een helft om de schade te herstellen. Ze blijven in ieder geval rustig en nemen gelijk het initiatief in de wedstrijd over. Parel lokt even later slim een overtreding op het middenveld uit. Onze specialist Rens legt de bal perfect neer bij de goal waar Jan optimaal gebruik maakt van zijn lengte en de bal bij de tweede paal in het netje knikt. Lekker, zo’n snelle gelijkmaker. En de vogels zetten door. Max zorgt met een te korte kopbal terug op Julian nog even voor een schrikmoment maar wij komen hier goed weg. Helaas moet een KMD speler na de botsing met Julian het veld verlaten.

Maar de Rijnvogels zijn nu de bovenliggende partij. Na weer een overtreding op Parel gaat Rens op meer dan 30 meter van de goal achter de bal staan. Ik heb al een vermoeden en ja hoor, Rens probeert het in één keer. Geholpen door de lichte rugwind slaat de bal als een kanonskogel achter de lange keeper in. Yes, de 2:1. En als Mike een paar minuten later een terugspeelbal onderschept, de keeper omspeelt en uit een onmogelijke hoek toch raak schiet is de wedstrijd gespeeld. Vooral ook omdat de thuisploeg achterin zeer solide staat te verdedigen en bij een aantal counters zelfs dichter bij de 4:1 is dan KMD bij de aansluitingstreffer. De scheids trekt behoorlijk wat tijd bij maar dat kan de pret niet drukken. De overwinning is voor de Rijnvogels. KMD toont zich een goede verliezer en wenst ons succes voor het vervolg van de campagne toe. Volgende week deel 2 op de weg naar de 2e klasse. Mannen, succes in Leidschendam bij SEV gewenst!