Heren 3 mist periodetitel

SEV 2 : FC Rijnvogels 3 1:0 (1:0)

Derde laat periode liggen

Het is de ploeg van Roy en Ingmar (nog?) niet gelukt de (vervangende) periodetitel en daarmee een ticket voor de nacompetitie te pakken. Geschatte 70% balbezit en een aantal goede kansen zijn vandaag te weinig om het stug verdedigende team van SEV 2 te verslaan. ‘De groenen’ uit Leidschendam gaan met de buit vandoor.

Onverwacht moet Roy op deze voor de afwisseling weer eens winderige zaterdag puzzelen aan zijn opstelling. Het Tweede had geen keeper en zo moest Hans daar komen opdraven (zeer verdienstelijk want de nul gehouden en gewonnen). Omdat Julian ziek en de JO19 vrij zijn staat junior Pieter onder de lat. En chapeau, hij speelt een foutloze wedstrijd. Marvin en Luc zijn afwezig. Hun plaatsen worden ingenomen door Tom en Rens. Op rechtsback begint Gerard voor Job.

Rijnvogels begint als de brandweer. Via onze sterke linkerkant zorgen Nick, Timon en Mike in de beginfase voor veel gevaar. En bij de eerste corner van Rens is het na een kopbal van Nick al bijna raak. De goede keeper van SEV moet zich tot het uiterste strekken om de bal van de lijn te halen. Niet veel later komt Mike vrij voor de goal maar uit een moeilijke hoek schiet hij tegen de goalie aan. SEV is nog niet in de buurt van onze zestien geweest maar krijgt na een kwartier wat meer vat op onze aanvallers. Hun wapen is de snelheid van de linksbuiten en dit wapen leidt in de 20e minuut zomaar tot succes. Een communicatiefout tussen Max en Gerald zorgt ervoor dat beiden niet meer optimaal in positie staan en de linksbuiten vrije baan krijgt richting ons doel. Gerald kan er net niet meer bij en Pieter is kansloos bij de toegegeven fraaie afronding. En doelpunt dat regelrecht uit de lucht komt vallen want de Katwijkers waren tot nu toe heer en meester. De ploeg is in het vervolg toch aangeslagen. Weer een achterstand moeten wegwerken onder door de wind moeilijke omstandigheden. Het zorgt voor zand in de radertjes van de vogels. Veel gaat nu fout, beginnend bij de opbouw van achteren tot veelvuldig balverlies in de voorste linies. Pieter moet een keer ver zijn doel uit om tot twee keer toe de 2:0 te voorkomen. Doet hij geweldig. Pas in de laatste 10 minuten voor rust wordt er van Rijnvogels-kant weer met meer overtuiging naar voren gespeeld en lijkt het gevaarlijk te worden voor het doel van SEV. Maar de bal valt telkens net niet goed en de keeper geeft bij een schot van Mike en bij een aantal corners geen krimp.

Na de pauze moet er iets gebeuren willen wij hier als winnaar van het veld stappen. Al gauw wordt duidelijk dat SEV nog verdedigender gaat spelen dan voor de rust. Met veel spelers achter de bal en dicht bij elkaar houden zij de ruimtes klein en speculeren op de counter. Daarin zijn ze trouwens nog gevaarlijk ook. SEV laat de bal aan Rijnvogels maar ondanks alle inzet en alle offensieve wissels (Tim, Job en Lasse) lukt het maar niet om grote kansen af te dwingen. Mike is er het dichtst bij. Na een vloeiende aanval zet Niels van rechts scherp voor. Mike komt goed voor zijn man maar krijgt een tik van achteren net voordat hij de bal wil binnen schieten. Hij raakt de bal daarom niet goed en die gaat naast. Een zuiver penalty (en rode kaart?) waarvan de leidsman helaas niets wil weten. De VAR zou hier waarschijnlijk anders hebben beslist (net als bij een situatie in de eerste helft) maar daarvoor moeten wij een klasse op 15 hoger spelen….

Als ook een vrije trap van Rens vanuit een kansrijke positie net over het doel zeilt en alle aanvallen steeds wanhopiger worden vervliegt ook de laatste hoop op een resultaat. Na 95 minuten alles te hebben gegeven moeten wij constateren dat het niet genoeg was vandaag. Wij verliezen onnodig van een slim spelende tegenstander die effectief met de ene kans omging die wij hen boden.