De meiden van JO9-F7m spelen gelijk tegen koploper!

Zaterdag 17 september 2016 om 9.45 uur stond de wedstrijd uit tegen Quick JO9-12MF op het programma. Dit team staat bovenaan in onze poule. We dachten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, aangezien ze met grote cijfers van de andere tegenstanders uit de poule hadden gewonnen. We waren ook allemaal een beetje nerveus. Maar goed, onze meiden doen het absoluut niet slecht!  We speelden op Sportpark de Hanenburg. Een prachtig complex in Kijkduin. Maar wat een drama om daar te kunnen parkeren.

Het team was compleet. Dat houdt in dat we met 11 meiden sterk waren. Na overleg met de coach van de tegenpartij hebben we besloten dat we vandaag 8 tegen 8 spelen. Sophie wilde graag de 1e helft keepen en Senae stond de 2e helft op doel. We begonnen goed met veel druk naar voren. De tegenstander was ook vaak op onze helft, maar met Anic, Isabel, Mariël en Suzan achterin staat ons team als een huis. Op het middenveld stonden de harde werkster Tess F en Fleur en de halfspeelsters Senae en Tess v. Z speelden de bal keihard naar voren waardoor de bal bij Nikki kwam. Zij schoot helaas net naast. Na 10 minuten was het dan toch Nikki die de 0-1 maakte nadat ze de bal van Fleur kreeg en als een gek naar het doel raasde. Yesss 0-1 voor net voor rust!

Tijdens de rust kregen de meiden limonade en uitleg en verdere instructies van de trainers Wilma en Fiona. De 2e helft stond Senae op doel en Sophie speelse linksbuiten. Het ging wat over en weer in de 2e helft, waardoor de tegenstander soms gevaarlijk bij het doel kwam maar Senae stond (net als Sophie in de 1e helft) lekker te keepen. Lisa, Tess F, Tess v Z, Sophie, Fleur en Nikki waren veel voorin te vinden, maar het lukte niet om de bal in het net bij de tegenstander te krijgen. De meiden vergaten soms om terug te zakken als de tegenstander op onze helft was waardoor het voor het doel gevaarlijk werd. Door een gehaaste achterbal kwam de bal bij de tegenstander terecht en deze schoot de bal weer tegen onze speelster aan waardoor het doelpunt viel en de 1-1 een feit was. De laatste 10 minuten waren erg spannend want het ging over en weer. Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Onze meiden hebben het goed vastgehouden dus toch een punt gepakt vandaag! Op naar volgende week thuis tegen Valken.

Komen jullie allemaal kijken?

P.s. De meiden staan gedeeltelijk samen met Quick op de 2e plaats. Alle voetbalmama’s en voetbalpapa’s zijn apentrots op de meiden. TOPPERTJES!