Cruciale overwinning voor de Vogels

BELANGRIJKE ZEGE VOOR DE RIJNVOGELS

Na afloop van het met 2-0 cruciale gewonnen duel tegen ODIN ’59 werd er in de kleedkamer polonaise gelopen. ‘Valencia, Valencia’ klonk het luidkeels. Het trainingskamp in Spanje leek de Vogels goed te hebben gedaan maar belangrijker nog, de zege op ODIN ’59 was de aanleiding om eindelijk weer eens vrolijke gezichten te zien en geluiden te horen. Beter een slechte wedstrijd winnen dan een goede verliezen.

Natuurlijk alle reden om uit het dak te gaan na de 2-0 overwinning op de ploeg uit Heemskerk die de punten ook hard nodig heeft. Er werd revanche genomen op de eerder dit seizoen geleden 4-1 nederlaag. De realiteit gebiedt echter te zeggen dat het allemaal anders had kunnen lopen. De opponent vergat na de rust toen zij met tien man speelden –Mart Willemse  was met rood weggezonden- en penalty te verzilveren. Veroorzaakt door doelman Peter Messemaker na een doorbraak van de linkerspits van de geelblauwen. Messemaker: ‘Ik heb hem niet eens geraakt maar zijn duikeling was in de ogen van de arbiter goed voor een pingel’. Messemaker revancheerde zichzelf door de slecht ingeschoten bal van Jim Hulleman te keren.

Cruciale minuut

Trainer Hein van Heek na afloop: ‘Dit was het belangrijkste moment in de wedstrijd. In dezelfde minuut maakten wij door Arno Dijkstra de 1-0. Het had allemaal anders kunnen lopen’ was Van Heek terecht van mening. Het pakte goed uit nadat de thuisclub een goede start kende waarin enkele doelrijpe mogelijkheden niet werden verzilverd. Langzamerhand ebde het offensief weg en werden de Heemskerkers de enigszins bovenliggende partij. Tot scoren kwamen zij niet ook niet uit een vrije trap van Jeffrey Klijbroek die door Messemaker uit de hoek werd geranseld. Bij een van de gevaarlijke tegenstoten werd Jop Verhagen net buiten de zestien gevloerd. Na veelvuldig overleg met de assistent werd Mart Willemse uiteindelijk als de dader aangewezen en mocht op slag van rust gaan douchen.

Geen voordeel

Tegen tien man spelen is niet altijd een voordeel zo bleek in het eerste kwartier na de rust. Een gevaarlijke uitval van ODIN ’59 leidde tot de eerder vermelde penalty. Na het missen daarvan en de snelle 1-0 van de thuisclub kwam de zesde zege van de Vogels in zicht. Er werden na enkele scherpe voorzetten van Jim Havenaar enkele kansen gemist om de zege veilig te stellen. Messemaker moest eerst nog een vrije trap van Nick Burger onschadelijk maken alvorens de bevrijdende 2-0 op het scorebord kwam. Tien minuten voor tijd kwam Jaap van Duijn binnen de lijnen en de afgemeten voorzet van Arno Dijkstra kon hij binnen de minuut achter Barry van Dijk koppen. Geen shirt uit maar wel dolle vreugde. Een andere invaller, Mitchel Theuns rondde een fraaie aanval bijna doeltreffend af maar zijn inzet scheerde net over de deklat. De buit was toen al binnen. De buit waar de Vogels naar snakten.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Bright Ampong-Zweistra, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Sander van der Horst ( 83: Mitchel Theuns), Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep, Jim Havenaar, Arno Dijkstra, Jop Verhagen (79: Jaap van Duijn.