Tweede boekt keurige overwinning

Daar waar iedereen dacht dat het een makkie zou worden tegen hekkensluiter Ter Leede kwam bedrogen uit. Het waren volgens insiders de spelers van het Sassenheimse team onder de 23 die voor dit duel aantraden, Anders had het naar alle waarschijnlijkheid een minder interessant treffen geworden. Nu werd het na een matige eerste helft van de Vogels en een betere performance in het tweede bedrijf een keurige 4-2 overwinning.

Over het eerste bedrijf valt weinig te vermelden. Een vlakke vertoning. Toch kwam de thuisclub na een half uur op voorsprong. Er ontspon zich achteraf de vraag wie de doelpuntenmaker was. Was het Marc Oudshoorn diens inzet naar alle waarschijnlijkheid binnen de palen zou zijn gevallen of was het Paul Melissen die met de kop het laatste zetje gaf? Goed en wel, het was de 1-0. Geen VAR aanwezig dus de goal komt op naam van Paul. Timo van Duijn had de marge nog kunnen vergroten doch schoot van dichtbij naast het hok van Björn Beuling. Pal voor de rust was een misverstand in de Katwijkse defensie er debet aan dat Benjamin van Aken de gelijkmaker achter Sven IJzendoorn kon schuiven die voordien nog de gelijkmaker wist te voorkomen.

Het werd van Katwijkse zijde een betere tweede helft. Ook nadat Glen Willemze de bezoekers op voorsprong had geschoten en Pieter Plug, weer hersteld van een blessure, in de tweede helft het doel mocht verdedigen kansloos was. De ruggen van de vandaag witte vogels werden gerecht. Na een corner van Daan Luyten kopte Jan van Duijn de gelijkmaker binnen, niet zijn eerste van dit seizoen. Ter Leede trachtte de bakens- zoals dat heet- te verzetten mar de witte Katwijkse muur wilde van geen wijken weten. De aanval werd gezocht en de beloning bleef niet uit. Het was een aanval uit het boekje via Kevin de Jong, Timon van Duijn en Jeroen van Duivenvoorden. Laatstgenoemde rondde deze aanval perfect af, 3-2. Dezelfde Jeroen zou de zege definitief veilig stellen door de 4-2 te scoren omdat Ter Leede in de slotfase de nodige ruimte bood. Die hij dankbaar benutte. Al met al een verdiende overwinning