Vrouwen 3 neemt afscheid van Anouk Stolk

Vrouwen 3 neemt afscheid van Anouk Stolk.

In en tegen Voorschoten zou de laatste wedstrijd van dit seizoen worden voor Anouk die voor 4 maanden vertrekt naar Schotland om te studeren. Veel plezier daar Anouk.

De temperatuur was een stuk aangenamer dan vorige week, alhoewel de 82 jarige scheidsrechter, ja u leest het goed 82 jaar, nog wel zijn handschoentjes aan wilde trekken. De wedstrijd begon hierdoor 5 minuten later, want het lukte de man niet zijn handschoenen aan te krijgen.

Rijnvogels werd in de eerste minuten van de wedstrijd achteruit gedwongen en had moeite de snelle voorhoede speelsters van Voorschoten te verdedigen. Elf minuten had Voorschoten nodig om op voorsprong te komen tegen Rijnvogels dat nog niet lekker in de wedstrijd kon komen. Na dit doelpunt kroop Rjnvogels uit zijn schulp en liet het zien niet slechter te zijn dan de twaalf van Voorschoten.

Rijnvogels gaf alles wat het had en in de 29e minuut beloonde het zichzelf met de gelijkmaker. Een voorzet van Maaike van den Berg kwam aan bij Aranka de Wit, die de bal lekker inschoot. Heel lang (1 minuut) kon Rijnvogels niet genieten van de voorsprong, want iedereen en alles werd verrast door een schot vanaf de rand van de 16 meter. Deze werd onhoudbaar ingeschoten, 1-2.
De frustratie door externe factoren liep bij Rijnvogels steeds verder op en de ploeg kon eenvoudigweg niet aan voetballen toekomen. Voorschoten had alles mee en dat resulteerde in de 39e minuut in het 3e doelpunt van Voorschoten. Een schot van 30 meter afstand vloog over alles en iedereen heen in het doel. Een fraai doelpunt dat de juiste weerspiegeling van de verhoudingen in het veld op dat moment wel weergaf.

Even afkoelen in de rust en de frustratie van je afpraten en dan hop de tweede helft maar weer met frisse moed ingaan.

Rijnvogels voetbalde in de 2e helft met het hart en kon met mooie combinatie’s Voorschoten met de rug tegen de muur zetten. In de 60e minuut wordt Inge Gerring ingespeeld, die fraai wegdraait van haar directe tegenstander en de bal beheerst inschiet 2-3. Maar ook nu was Rijnvogels niet gelijk scherp na het doelpunt en duurde het slechts 2 minuten eer Voorschoten de marge al weer op twee doelpunten verschil bracht. Jammer, want Rijnvogels had deze periode duidelijk het betere van het spel. Toch bleef het knokken voor iedere bal en het kreeg ook diverse mogelijkheden om de achterstand weer te verkleinen. Helaas lukte dat niet en is het jammer dat dan tegen de verhouding in ook nog een 5e tegendoelpunt moet worden verwerkt, waarbij het vlagsignaal voor buitenspel volledig genegeerd wordt. Tien minuten voor tijd was er nog een publiekswissel voor Anouk en daarmee waren alle hoogtepunten van deze wedstrijd wel voorbij.

Na 98 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en kon hij zijn in de dugout van Voorschoten geparkeerde rollator ophalen en richting kleedkamer vertrekken.