HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 nipt onderuit in bekerderby

Na afloop waren de bloemen voor FC Rijnvogels en de punten voor Ter Leede. Een matige start kwamen de Kooltuinbewoners niet meer te boven, maar het vertoonde spel in de tweede helft geeft erg veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd en de start van de competitie. En Rijnvogels had misschien iets meer verdiend vandaag.

Het is jammer dat de start van de wedstrijd tot nu toe vooral in het nadeel van Rijnvogels werkt. Binnen dertig seconden was er al een vrije doortocht voor Ter Leede. De les van vorige week was nog niet duidelijk genoeg. Na een minuut of twintig begint de motor bij Rijnvogels te draaien, alleen betekent dat tegen een topploeg als Ter Leede dat je er al eentje tegen hebt gekregen. Toen het bij Rijnvogels ging lopen was het Lavinia Poku die met een goede volley uit een corner net naast mikte. Het duel kwam steeds meer in balans, waarbij Ter Leede nog een doelkans kreeg en Rijnvogels het laatste zetje tot een kans niet kon geven. Voor de rest waren de verhoudingen vrijwel gelijk.

In de tweede helft stond het beter bij Rijnvogels en werd het strijdplan goed uitgevoerd. De duimschroeven werden aangedraaid en Ter Leede wist alleen uit enkele counters nog tot kansen te komen, waar goalie Danielle Hornes door kon uitblinken. De tweede helft deed het team goed, het was voor iedereen genieten van een echte bekerthriller. Helaas kon Rijnvogels niet doordrukken. Een vrije trap op de rand van de zestien vloog net naast en in de slotminuut was een schitterende steekbal van Jannette van Belen net te hard voor Tirza Kromhout.

Een gelijk spelletje had mooi geweest voor de ploeg van Wim Bouckaert. Er is keihard gewerkt en toen de wedstrijd op gang was, werd er als team gespeeld. Ook de complimenten aan Ter Leede, waar ex-FCR goalie Wendel van Riemsdijk een goede wedstrijd speelde. Volgende week kan ons vlaggenschip zich plaatsen voor de volgende bekerronde. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt in Utrecht tegen Sporting ’70. Als er zo gespeeld wordt zoals in vooral de tweede helft moet dat een geslaagde missie gaan worden.

Statistieken:
’15 0-1 Ter Leede

08/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media