Wedstrijd, Rijnvogels JO19-2 – RAS JO19-2,

Tussenstand, 2-3,

Einduitslag, 4-3.

Doelpunten, Pieter 1x, Bryan 2x, Aron 1x.

Spelers, Ard Jan, Aron, Bram,(niet aanwezig), Bryan, Daan, Eugenio, Lucas, Marco, Max, Pieter, Rob, Robin, Samy, Sander, Stefan,(niet aanwezig), Steven,(niet aanwezig).

Een nieuwe formatie van de Rijnvogels JO19-2 in de bekercompetitie die hun eerste wedstrijd spelen en na een aantal trainingen hun eerste wedstrijd op de Kooltuin tegen RAS JO19-2, Den Haag. Beide teams die er zin in hebben en gaan direct na het fluitsignaal er vol tegen aan.

De eerste helft zien we dat de RV direct aanvallend gaan spelen en veel op de helft van RAS te zien zijn en het eerste voorzichtige schot op doel van Pieter na tien minuten die dan ook de touwen in gaat, 1-0. Drie minuten later weet Bryan door de verdediging te breken en staat de 2-0 al snel op het scorebord. Ook RAS weet te scoren en dat in de 15e minuut en zien we dat de achterhoede van de RV nog wat extra trainingen nodig heeft, 2-1. Een vrije schop van de RV net buiten het strafschopgebied bied Aron zich aan vanaf de reservebank. De keeper van RAS die direct heeft laten zien geen klemvast op de bal te hebben probeert Aron daar profijt van te nemen maar deze weet nu wel in 1x de bal te pakken. Na dertig minuten scoort RAS de gelijkmaker, 2-2 en komt RAS beter in hun spel en vlak voor het eindsignaal komen zij op voorsprong en gaan we met 2-3 richting de kleedkamers.

De tweede helft proberen de vogels wat afstandsschoten daar de keeper van RAS nog steeds moeite heeft om de bal in 1x te klemmen maar helaas belanden deze ballen hoog over het doel en zelfs ver op het naast gelegen veld 5. De meeste aanvallen van de vogels stuiten telkens op de goed verdedigende RAS achterhoede waar maar moeilijk is door te dringen. Een slechte uittrap van de keeper van RAS beland recht voor de voeten van Aron en bedenkt zich geen moment om Bryan weg te sturen richting het doel van RAS, en zet die twee maar de hele competitie naast elkaar, 3-3. Beide teams gaan na deze gelijkmaker feller spelen en zien we een echte wedstrijd wie de winnende goal gaat maken. De laatste aanval komt van de RV en er wordt geappelleerd voor hands, maar de goed fluitende scheidsrechter die de rust wist te bewaren op de momenten wanneer dat nodig was staat in een positie dat hij dat onmogelijk kon zien, en de vraag was of het wel of niets hands was laat ik volledig bij de beslissing van de scheidsrechter die door laat spelen en ook nu weer laat de keeper de bal uit zijn handen glippen en Aron weet dan beheerst de winnende goal te scoren en met een 4-3 overwinning pakt de RV de eerste drie punten.

Goed gespeeld mannen, blijven trainen, zeker de achterhoede kunnen nog wat lesjes gebruiken en ik weet zeker dat het straks een team wordt waar we met plezier naar komen kijken, voor Frank en John een uitdaging.