HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Wethouder bezocht wedstrijd en had een boodschap

Wethouder Corien van Starkenburg bezoekt de Kooltuin met een boodschap

 

Zaterdag 26 september bezocht de wethouder de wedstrijd tussen de vrouwen van FC Rijnvogels 1 en RVVH 1. De gastvrouwen wonnen de spannende wedstrijd met 3-2 en de bewindsvrouwe was onder de indruk.

 

Door Piet van Kampen

 

‘Het is een nieuw vers team en heeft nu 6 punten uit de eerste twee wedstrijden gehaald. Een mooie prestatie. Ik moest direct terugdenken aan de dag dat zij kampioen werden en op het balkon van het gemeentehuis stonden’ blikt de wethouder aan dat moment terug. Na afloop van de wedstrijd sprak zij de winnende vrouwen toe met de nodige complimenten. ‘Ik kom vast en zeker nog eens een keer kijken’.

 

Dringende boodschap

 

De wethouder bracht dit bezoek mede in verband met de coronacrisis waarvan het aantal besmettingen zorgwekkend snel stijgt. Ook in onze regio. ‘Het is voor sommige mensen erg lastig om anderhalve meter afstand te houden maar wij willen de sportparken graag open houden. Het zou bijzonder jammer zijn als wij alles stil zouden moeten leggen. De clubs hebben het al zo moeilijk. Mensen denken op korte termijn’ is haar visie. Hiermee doelt Starkenburg op het feit dat in het begin van de coronacrisis de regels serieus werden genomen maar naarmate het langer duurt het besef blijkbaar is afgenomen. Met als resultaat dat de ‘tweede golf’ ons inmiddels al weer blijkt te hebben bereikt. ‘De oplossing hebben wij als gemeente niet, die ligt bij de mensen zelf. Het is wennen. Wij willen de sportvelden graag open houden en een plan bedenken maar nogmaals, het is de discipline bij de mensen zelf. Alleen dan winnen wij de wedstrijd. Het zou zonde zijn als dit niet meer mogelijk is zoals ik vanmiddag hier heb genoten’ besluit de wethouder. Haar boodschap mag duidelijk zijn. Ook voor onze leden, sponsors en supporters want een zaterdag met een leeg sportpark De Kooltuin zoals eerder dit jaar daar zit niemand op te wachten.

 

Sommigen zien de ernst van de situatie niet in en leven blijkbaar nog steeds met de gedachte van ‘de ver van mijn bed show’. Laat die nonchalance nu eens plaats maken voor de realiteit. De onzichtbare coronavijand kan op elk moment toeslaan. Hou hem op afstand door afstand van elkaar te houden.

27/09/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media