HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Verslag | Trainingskamp voor de vrouwenselectie geweldig succes

Afgelopen weekend trok de Rijnvogels karavaan bij de vrouwen naar de grens van Noord-Brabant en Gelderland. Met iets meer dan 50 personen waren Vrouwen 1 en Vrouwen 2 samen met de stafleden neergestreken in het plaatsje Beers. Het land van Cuijk bleek een goede bodem voor de doelstellingen van dit weekend: hard werken, stappen maken op het voetbalveld, teambuilding en heel veel plezier met elkaar hebben. De vrouwenselectie telt veel nieuwe speelsters en dit soort weekenden zijn daarom cruciaal om het ijs te breken en elkaar beter te leren kennen.

Nadat op donderdagavond de selectiefoto was genomen en de laatste training op De Kooltuin werd afgewerkt stond er op vrijdagochtend wederom een training op het programma bij HBV Beers. De sympathieke dorpsvereniging had geheel belangeloos haar velden ter beschikking gesteld en daar zijn we hun zeer erkentelijk voor. Er werd hard getraind door de ploegen die inmiddels al weer twee weken onderweg zijn in de voorbereiding. De bedoeling was dat Vrouwen 1 in de avond tegen het eerste vrouwenteam van HBV Beers zou spelen, maar helaas ging deze wedstrijd last minute niet door. Hierdoor moest het programma iets op de schop en werd er gebruik gemaakt van het mooie weer. Na de lunch trok de hele groep naar het strandje tegenover de groepsaccommodatie. Waar de ene zich vermaakte in het water, hield de ander het bij pootje baden of lekker zonnen om bij te komen van de training. De sfeer zat er gelijk goed in. In de avond eerst de pasta maaltijd en daarna had trainer Rick Koelman voor Vrouwen 2 een quiz georganiseerd en Egmond Blinker hield met de A-selectie een groepsgesprek om de kernwaarden voor komend seizoen te bepalen. Daarna ging de muziek aan, werd er een feestje gevierd en kon er geconcludeerd worden dat de eerste dag uitstekend verlopen was.

Zaterdagochtend vroeg trotseerden enkele waaghalzen uit de trainersstaf al het koude water van de Kraaijenbergse Plassen aangrenzend aan de accommodatie om de dag eens goed te beginnen. Aangeschoven bij het gezamenlijke ontbijt werd de komende dag even doorgenomen en werd er als eerst weer koers gezet naar het trainingsveld bij HBV Beers. Ondanks dat er deze week al drie trainingen (en een wedstrijd) op het programma stonden werd ook het vijfde moment door de hele selectie aangegrepen om alles te geven. Het is fijn werken met een hele grote groep die het heft in eigen handen neemt en dus zijn er na twee weken al flinke stappen vooruit gezet. Moe maar voldaan werd de lunch benut om op krachten te komen want de volgende activiteit stond alweer klaar. De zeilschool die bij de groepsaccommodatie hoort was het decor voor het open kampioenschap FCR vlot racen. Samenwerken stond centraal en het werd een gezellige chaos ondanks dat er ook een regenbuitje over de selectie heen viel. De vlotten zaten vrij rap in elkaar en dus was het tijd om te gaan racen. Met een mooie boog om de boei moest de teamvlag weer aan land worden opgepikt om vervolgens de teamcaptains in de opblaasbanden op te halen ver op het water. Daarna volgde de eindsprint en mocht team Egmond er uiteindelijk met de eer vandoor gaan. Na het harde werken volgde er nog meer vertier. De zon was eind van de middag weer present en dan is er natuurlijk maar één optie de beste: de BBQ aansteken. Er was meer dan genoeg voor iedereen en het bleek de opmaat voor een geweldige avond. Het avondprogramma stond in het teken van de FCR Got Talent Night. De speelsters hadden hun best gedaan met de outfits. Buurman en Buurman, de Spice Girls. Grease Lightning, de glitterdames, de mannen van Bruno Mars en de meiden van Nederland in Beweging… ze gaven allemaal acte de préséance. Deze avond werd de grijze massa aangesproken met quiz onderdelen, maar ook bepaalde skills werden aangesproken waar je de rest van je leven niets meer aan hebt maar wat wel een hoop spektakel opleverde en last but not least: elk team had een playback act voorbereid. Het dak ging eraf en uiteindelijk kwam de vakjury onder leiding van de heer Blinker met het verlossende woord: de mannen van Bruno Mars hadden met een teenlengte verschil gewonnen. Nadat K3 nog een gastoptreden had gegeven werd daarna redelijk bijtijds de bedden opgezocht want op zondag stonden er wedstrijden op het programma.

De zondag begon weer met een duikje in het meer voor de trainersstaf met aansluitend het gezamenlijke ontbijt. Nadat de accommodatie was opgeruimd en veegschoon achtergelaten werd er allereerst koers gezet naar SV Orion in Nijmegen. Vrouwen 2 zou daar in eerst instantie spelen tegen het tweede team van de oranje-witten maar de praktijk leerde dat het niveau van de zondag hoofdklasse (waar vrouwen 1 in speelt) eerder werd aangetikt door de tegenstander en dus moesten onze jonge talenten flink aan de bak. Dit deden ze geweldig en zeker in het eerste half uur was het betere van het spel voor FC Rijnvogels. Na een grote kans op de openingstreffer kantelde het spel en uiteindelijk won de ploeg uit Nijmegen met 4-0. Ondanks dat het resultaat natuurlijk jammer is kan de ploeg van trainer Rick Koelman super trots op zichzelf zijn. Vrouwen 1 speelde later op de middag 5 minuten verderop tegen VV Trekvogels. Een fysiek sterke ploeg met een goede aanval, wat vorig seizoen op een haar na promotie naar de Topklasse misliep in de zondag Hoofdklasse. Toch werd het voor de ploeg van Egmond Blinker een vrij zorgeloze middag na een weekend met weinig slaap en veel activiteit. Het nam van meet af aan het initiatief en na een afgekeurde goal van Lotte Bovy was het Britt van Santen die een voorzet van links binnen liep. Nadat Rijnvogels een grote kans moest toestaan die net langs de lange hoek suisde kwam het daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Jeanny Harders, deze middag als aanvallende middenvelder opgesteld, beloonde haar goede wedstrijd met een goal met haar chocoladebeen van randje zestien. Binnenkant paal werd het verschil van twee gemaakt. Daarna pakte Rijnvogels door en Celine van der Toorn, die eerder deze wedstrijd nog de lat raakte, nam de 3-0 voor haar rekening. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met dezelfde doelpuntenmaker. Celine van der Toorn maakte ook de 4-0. De mooiste goal van de wedstrijd kwam echter op naam van Lize de Vries. De technisch vaardige spits kwam van links handig naar binnen en met een knal van een meter of 20 suisde de bal onhoudbaar naar de linker kruising. De zesde treffer van de middag kwam van het hoofd van VV Trekvogels zelf. Een voorzet van links werd door de groen-zwarten binnen gelopen en maakte het krachtsverschil nog meer duidelijk.

Na het laatste fluitsignaal kon de conclusie getrokken worden dat FC Rijnvogels hartstikke trots kan zijn op hun vrouwenselectie. Er staan twee mooie ploegen die houden van hard werken en waar met veel plezier voetballen centraal staat. We mogen met elkaar terugkijken op een geweldig trainingskamp waar van de eerste tot de laatste minuut de sfeer optimaal was. Komende week wordt er weer getraind en staat er voor Vrouwen 2 een wedstrijd tegen VV Maense op het programma. De A-selectie speelt een drieluik van Jong ADO Den Haag en BVV Barendrecht. Alle wedstrijden zijn op De Kooltuin dus de nieuwsgierige toeschouwer is van harte welkom aankomende zaterdagmiddag.

Het slotwoord is dat we iedereen van harte willen bedanken voor hun inzet en vanuit de organisatie van dit trainingskamp: Het waren de vele uren voorbereidingstijd die erin zijn gestoken meer dan waard. Op naar een mooi seizoen.

Check onze Facebookpagina en Instagrampagina voor nog meer nieuws van onze vrouwenselectie!

21/08/2023


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media