HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Heren 1 blijft op 1-1 steken

FC Rijnvogels morst punten

 

Een tegenstander die laag geklasseerd staat mag je nimmer onderschatten. Niet dat dit tegen RKAV Volendam gebeurde maar de opponent uit het toeristische vissersdorp speelde opportuun en liet zeker in de eerste helft de thuisclub nauwelijks gelegenheid om in haar spel te komen. Een verdienste van de bezoekers die uiteindelijk een punt aan de ontmoeting over hielden. Een eventuele zege zou de mannen van trainer Dogan Corneille een voorlopige tweede plek op de ranglist hebben bezorgd maar nu staat het team zevende. Zo klein zijn de verschillen op dit moment.

 

De eerste helft was inderdaad niet ‘des Vogels’ waarin de altijd dreigende vleugelspits Roy van Leeuwen vanwege een blessure ontbrak. Man van de wedstrijd Nabil Haddadi blikt er op terug. Teleurgesteld? ‘Zeker niet tevreden. Ik vond de eerste helft erg lastig omdat wij niet in ons spel kwamen en er te weinig over de vleugels werd gespeeld. In de tweede helft gooiden wij de beuk er in en toen ging het beter lopen. Na de gelijkmaker kregen wij nog een paar kansjes maar het zat deze keer niet echt mee. Ik vond Volendam vandaag goed voetballen’ was de korte analyse van Haddadi na afloop van het in een 1-1 remise geëindigde duel dat in de tweede helft aantrekkelijker was dan voor de pauze. De gasten waren feller en bij de Vogels was het af en toe wat rommelig alsof er zand in de Katwijkse motor was gestrooid. De machine kwam nog niet op toeren.

 

In de eerste helft bereikten de Vogels inderdaad niet het niveau van de voorgaande wedstrijden. Uit de weinige aanvallende mogelijkheden was Tom Bijen dicht bij de openingstreffer maar zijn inzet werd met een reflex door de prima acterende doelman Dion Vlak uit de hoek gewerkt. Bijen was nogmaals dicht bij zijn bijna traditionele doelpunt maar miste vlak voor Vlak van dichtbij na een scherp aangesneden vrije trap van Nadil Haddadi. Het had kort voor de rust de gelijkmaker moeten zijn omdat na een half uur de bezoekers op een toen terechte voorsprong waren gekomen. Na een lange slalom van Azzedine Sout kon Milan Keizer van dichtbij de 0-1 aantekenen.

 

Kort na de hervatting scoorde Vincent Noordam met een strakke kopbal na een voorzet op maat van Aljereau Mercera. Een aanval uit het boekje waarvan er helaas nog maar te weinig zouden volgen. Feit is echter dat na de gelijkmaker de gastheren weer het ritme van weleer hervonden. Was het wachten op de 2-1 of de 1-2? Het werd in ieder geval een leuker schouwspel met een hoger tempo met een onvoorspelbare uitslag. De muur van Volendam bleek hecht en doelman Vlak een betrouwbare sluitpost. Dat kan ook van de thuisclub worden gezegd. Bij afstandschoten van de Vogels en ook van dichtbij zat er altijd wel een Volendammer been of lichaam tussen. Het net achter de beide doelmannen bleef in de spannende slotfase echter ongeroerd en zo eindigde dit duel in een terechte 1-1 remise.

 

FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Schonenberg, Michel, Macrander (46. Van Paasen), Haddadi (80. Ritgers), Bijen, Van Montfort, Noordam (80. Koster), de Jong (73. Reyneveld), Mercera.

 

Score verloop. 32. keizer 0-1. 50. Noordam 1-1.

 

 

 

 

16/09/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media