HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 beleeft prachtig trainingskamp in Albufeira

Het vrouwenvoetbal is mega belangrijk bij FC Rijnvogels. Volgend seizoen spelen op het hoogste niveau van Nederland is het doel dit seizoen en natuurlijk moet de ploeg van Wim Bouckaert zich goed voorbereiden op de cruciale tweede seizoenshelft. De koploper van de hoofdklasse bereidde zich van donderdag 24 januari t/m zondag 27 januari voor op de tweede seizoenshelft met een trainingskamp in het Portugese Albufeira. Hieronder een beknopt verslag van vier geweldige dagen.

DAG 1 – Op donderdag 24 januari vertrok het hele gezelschap in alle vroegte via Rotterdam Aiport naar Albufeira. Binnen drie uurtjes van min drie naar plus twintig graden. Na een korte rit richting het hotel, het verkennen daarvan kwamen al gauw de telefoontjes tevoorschijn voor wat sfeerfoto’s van de prachtige omgeving waarin we vertoefden.

Na de lunch ging het programma van start. Nadat last minute de oefenwedstrijd niet door bleek te gaan, was de strandtraining een geweldig alternatief. De meiden hadden er zin in en gaven alles wat ze in zich hadden, ondanks dat voor iedereen even voor drieen in de ochtend de wekker al af ging. Wat strand- en estafettespelletjes later werd er afgesloten met een partijspel en beachvoetvolley. Wat een feest werd het en natuurlijk was de selectie fanatiek bezig om elk punt te winnen. Het leverde fraaie hoogstandjes en even zo fraaie bloopers op.

Daarna was het tijd om te genieten van de omgeving, een bommetje te maken in de Atlantische Oceaan, even de oogjes te sluiten en een lekker kleurtje op te doen. Na het borreluurtje met het hele gezelschap en een heerlijk diner werd er besloten om de avond samen door te brengen in de bar van het hotel waar een zanger/DJ de boel moest entertainen. Wat werd het een gezellige boel, waarbij de dansvloer natuurlijk domein was voor onze dames.

DAG 2 | Op vrijdag 25 januari zat het hele gezelschap fris en fruitig aan het ontbijt. Natuurlijk was het donderdag een hele lange dag en redelijk bijtijds werden de bedden in de hotelkamers betrokken. Er stond namelijk een drukke, maar hele leuke dag op het programma.

In de ochtend stond een activiteit voor het hele gezelschap op het programma. De sponsorgroep, de FCR Ladies genoemd, deed samen met de selectie verschillende balspellen. Waaronder tennis, voetbaldarts en voor velen twee nieuwe sporten: padel en teqball. Padel is het beste te omschrijven als squash op een tennisbaan en Teqball het beste als tafeltennis met de voetbalregels. De Teqball tafel was constant bezet en bleek een uitstekende extra training voor de techniek. Het werd een gezellige ochtend, waar veel werd gelachen.

Na de lunch kon de spelersgroep even chillen aan het zwembad en genieten van het prachtige weer. Vanaf halverwege de ochtend was het kwik al boven de twintig graden gestegen. En dat eind januari, het werd smeren geblazen dus om niet te verbranden. Daarna stond de eerste veldtraining op het programma. Na een ritje van twintig minuten werd er voet gezet in het stadje Armação de Pêra. Er werd getraind in het stadion Estádio Municipal De Armação De Pêra, waar AC Armacenenses huisvest. Deze club speelt op het derde profniveau van Portugal. Het kunstgrasveld was fantastisch en de selectie trainde keihard en fanatiek. Moe maar voldaan na negentig minuten was het een rustige terugrit.

In de avond was er tijd voor ontspanning. Fiesta Albufeira was de feestlocatie in het oude gedeelte van de stad. Uiteraard werd onze jarige job Albert van den Berg nog een keer in het zonnetje gezet voor zijn 67e verjaardag (uiteraard bij het ontbijt en de lunch gefetteerd met mooie cadeaus en gezang) en hadden quizmasters Joni Schenk en Bente Boogaard ‘Ranking the Teamies’ georganiseerd. Het werd een hilarisch vragenrondje waar de hierarchie in het elftal nooit meer hetzelfde zal zijn ;). Het tweede gedeelte van de avond was voor Wilan Gies Broesterhuizen die met haar Swingo (bingokaart met liedjes) een mooi feestje inluidde. En ook daar zijn onze meiden en staf erg goed in.

Een prachtige tweede dag, waar Adrie Wolvers een mooie reportage heeft weten te maken van de vrijdagochtend en het chillen aan het zwembad! En wat een weertje hè?

DAG 3|Na twee volle dagen met sport en vooral voetbal stonden er vandaag alternatieve activiteiten op het programma. Het was nog warmer dan gisteren, de thermometer sloeg door richting de 25 graden. Wat een weelde zeg! Vandaag ging het team paintballen en konden de sponsoren kiezen tussen 18 holes golfen en een citytrip door de Algarve.

De FCR Ladies konden onder leiding van Albert van den Berg genieten van een prachtige trip door Albufeira. Twee busjes stonden halverwege de ochtend klaar en het gezelschap ging een heerlijke ochtend tegemoet. Uiteindelijk eindigde de trip bij een prachtige rotspartij waar vele kiekjes werden geschoten. Na een lunch bij het restaurantje op het strand werd het uitje met een wandeling over strand richting het hotel afgesloten. Trainer Wim Bouckaert ging samen met enkele sponsoren een balletje slaan op een prachtig resort in de Algarve.

Ondertussen werd door de selectie en enkele stafleden grof geschut ingezet bij Crazy Paintball Albufeira. De groep werd opgedeeld in drie teams die bij verschillende spellen tegen elkaar gingen strijden. In het begin was het nog even aftasten, maar daarna ging het los met wederom alleen maar lachende gezichten. Vooral het spel ‘capture the flag’ bracht het beste in alle teams naar boven.

Zo tegen lunchtijd waren alle groepen weer terug bij hotel Auramar en na een gezellige lunch stond er een vrije middag op het programma. Ongeveer de helft van de groep ging naar de grote shopping mall net buiten Albufeira en de andere helft genoot aan het zwembad. Zelfs een bommetje in het ijskoude zwembad werd er gemaakt met de selectie en staf. Teambuilding van de bovenste plank.

In de avond stond er wederom een sfeervol programma voor het gezelschap klaar. In het begin van de avond werd er gedineerd in het oude gedeelte van Albufeira. Het sfeervolle restaurant Cabana Fresca was de locatie en er werd heerlijk gegeten. Het nut van een buitenlands trainingskamp wordt dan ook meteen zichtbaar. Het hele gezelschap is één grote familie geworden en genoot met volle teugen. Natuurlijk werd het uitgaansleven in Albufeira nogmaals aangedaan en na wederom een geslaagde dag zat de sfeer er wederom goed in.

DAG 4|Alweer de laatste dag op zondag 27 januari. Door de stapavond was het ontbijt optioneel, maar toch zat het hele gezelschap op de normale tijd aan het ontbijt. Dat tekent deze groep, die geniet van elkaars aanwezigheid en geen moment willen missen. Op de laatste lange dag was de groep dus al vroeg compleet.

Na het ontbijt waren er wel wat wolkjes aan de horizon te zien, maar nog steeds was het prima toeven aan het zwembad. Eerst even de koffer inpakken en daarna nog even genieten. Om 12.00 uur was de uitcheck en daarna nog eenmaal lunchen in het hotel. Natuurlijk moest er nog even heel hard gezongen worden voor onze tweede jarige job op deze trip: Wilan Gies Broesterhuizen. Haar 21e verjaardag werd met slingers en een cadeau luister bij gezet. Na de lunch werd de groep bij het zwembad opgebroken voor een teamgesprek om de doelstellingen voor aankomend half jaar nog eens door te nemen. Hier kwamen mooie dingen uit voort: wij zijn FCR en wij steunen en stimuleren elkaar om de doelen voor 2019 te bereiken.

Het werd tijd om het hotel te verlaten en koers te zetten richting Colina Verde. Op dit golf resort hebben onder andere Willem II, Excelsior Rotterdam en vele nationale teams hun tenten opgeslagen voor hun trainingskamp. In de bus werd De Klassieker gade geslagen en dat vond de één wat leuker dan de andere. Het trainingsveld met natuurgras was gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht, wat gelijk een goede warming up bleek te zijn. Het werd een goede training waarbij zowel conditioneel als tactisch getraind werd. Het was genieten voor de mensen langs de kant. Door het spel, de eetbare sinaasappels die zo van de bomen geplukt werden en door de weersomstandigheden, de twintig graden werd immers weer aangetikt.

Na de training was het even haasten naar de luchthaven en om nog wat te eten voordat de hele groep moe maar voldaan het vliegtuig in zou stappen. Dat we gelijk weer in de realiteit vielen was duidelijk, het stormde in de rest van Europa en de turbulentie liet het vliegtuig niet met rust. Gelukkig was het niet heel heftig en kon na een kleine drie uur weer voet gezet worden op Hollandse bodem. Nog even de koffers ophalen en per touringcar terug naar De Kooltuin waar rond 01.30 uur iedereen moe, maar met een geweldige ervaring op zak huiswaarts keerde.

Er zijn teveel mensen om op te noemen die een geweldige bijdrage hebben geleverd om dit trainingskamp te realiseren of van een extra gezellig tintje hebben voorzien. Laten we het er maar op houden dat we dit met elkaar hebben gerealiseerd. Dat het gezelschap het direct alweer had over volgend jaar, zegt denk ik genoeg over dit geweldige kamp waar we met veel plezier op terug kijken.

Wil je nog meer zien van ons trainingskamp in Albufeira? Check dan onze Facebookpagina. Hier staan onder andere de volledige foto reportages van Kees van der Voort op en ook is er een prachtig videodagboek gemaakt door Adrie Wolvers. Check hieronder en vergeet niet te liken!

https://www.facebook.com/FCRijnvogelsdames/

30/01/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media