HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Zeer belangrijk slotstuk voor Vrouwen 1

Gaat Rijnvogels met een goed gevoel de kerst in?

 

Koning winter doet haar intrede in Nederland en de topklasse zal na dit weekend in een diepe winterslaap raken en op de eerste zaterdag van februari weer ontwaken. Rijnvogels acteert inmiddels een half jaar op het hoogste niveau van Nederland en heeft op dit prachtige podium een hoop geleerd. Op een onbegrijpelijke zeperd tegen concurrent SSS na, wist alleen de top 4 een overwinning te boeken tegen de promovendus. Echter vergeet Rijnvogels zichzelf nog weleens te belonen en daardoor vindt het zich op de tiende plaats van de ranglijst terug.

 

Daarom is het laatste treffen voor de winterstop zo belangrijk. De tiende plaats betekent aan het einde van de rit nacompetitie en dat klusje laat Rijnvogels liever aan een ander over. Het wil omhoog kijken en dus moeten de drie punten deze speelronde op De Kooltuin blijven. Rode lantaarndrager SC Woezik is de tegenstander. De ploeg uit Wijchen heeft een zwaar half jaar achter de rug. De hardwerkende ploeg heeft nog maar één puntje verzameld in tien wedstrijden. Deze werd vorige week tegen RVVH behaald na negen verliespartijen op rij. Een mooie opsteker tegen een goede ploeg. Men heeft de smaak dus te pakken. Ons vlaggenschip heeft zeven punten behaald uit tien wedstrijden en wil met de kerst op een veilige plek staan. De belangen zijn dus levensgroot bij dit treffen.

 

De bezoekers zijn bezig aan hun tweede seizoen achtereen in de topklasse. Het Gelderse Wijchen, waar Woezik vandaan komt, is geleden aan de zuidelijke grens met Noord-Brabant vlakbij Nijmegen. SC Woezik is in 1961 opgericht en wist in 2014 via een kampioenschap de stap naar de hoofdklasse te maken. De ambitieuze club wist na twee seizoenen zelfs de stap naar de topklasse te maken door kampioen te worden van de zondag hoofdklasse, waarin her een enkel seizoen verbleef. Via de nacompetitie keerde het echter weer terug en bevindt zich nu dus op de plaats waar niemand wilt staan.

 

Beide ploegen zullen alleen tevreden zijn met punten. Rijnvogels wil er in ieder geval drie. Het heeft zich te vaak te kort gedaan het afgelopen half jaar en deze wedstrijd kan dat allemaal goed maken. We verwachten vuurwerk op De Kooltuin, waar twee ploegen een bikkelharde partij gaan uitvechten wie de strohalm naar betere tijden gaat pakken.

06/12/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media