HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 wilt titelfeestje Saestum verstoren

Saestum landskampioen of Rijnvogels doet weer mee om plek 3? 

Aanstaande zaterdag vliegen onze Rijnvogelvrouwen uit naar Zeist om de degens te kruisen met Saestum, de huidige koploper van de Topklasse. De rood-witte lijstaanvoerder staat zelfs op poleposition om de titel in de wacht te sluiten. Het is landskampioen als het de drie punten op Sportpark Saestum weet te houden. Een ambitie die de Katwijkers voor de toekomst ook graag eens waar willen maken. Aan Rijnvogels de taak om dit minimaal nog één speelronde uit te stellen. Een resultaat betekent immers ook dat de strijd om de derde plaats weer in leven komt. Alle concurrenten raken elkaar op één of andere manier nog de komende weken.

De heenwedstrijd was er een voor in de boeken voor Rijnvogels. Het speelde sterk en als een eenheid, knokte voor iedere meter, kreeg de betere kansen en wist zich via een hoekschop te belonen met een doelpunt. Een strakke corner werd kiezelhard binnengekopt door Danique Wuhl, die helaas gelijk haar laatste wedstrijd in Rijnvogels dienst speelde want niet veel later in deze winstpartij begaf haar knie het. In de geest van die wedstrijd valt een hoop kracht te putten, dat is hoe het moet tegen de topploegen en waarom zou het dan niet nog een keertje kunnen lukken? De heenwedstrijd was de eerste overwinning in de historie van Rijnvogels op het eerste elftal van Saestum, het zou mooi zijn om die lijn door te trekken. De Kooltuinvrouwen kunnen immers van iedereen winnen deze competitie maar dan moet het wel op haar best zijn. De afgelopen weken waren kleine onoplettendheden debet aan de tegengoals en had het teveel kansen nodig om de overwinning veilig te stellen.

Het wordt een zware klus maar geen onmogelijke voor Rijnvogels, het wilt stunten in de één na laatste uitwedstrijd van deze jaargang.

18/04/2024

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media