HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 wil draad weer oppakken tegen RVVH

Rijnvogels vliegt uit naar Ridderkerk 

De achtste uitwedstrijd in alweer de zestiende speelronde van het seizoen 2021/2022 brengt Rijnvogels naar RVVH. Na de eerste seizoensnederlaag in eigen huis tegen Wartburgia zal ons vlaggenschip bij de vrouwen er alles aan gelegen zijn om de blauw-witte opponent uit Ridderkerk een pootje te lichten en de draad zo snel mogelijk weer op te pakken. De thuiswedstrijd amper een maand geleden is wat dat betreft een goede talisman, na rust vloog Rijnvogels in recordtijd over de gastvrouwen van aanstaande zaterdag heen. Maar zoals altijd: behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Opgepast dus.

RVVH kent een lastig seizoen en staat inmiddels op de elfde plaats. Te laag voor een club die normaliter toonaangevend is in het vrouwenvoetbal. Deze stek geeft recht op een herkansing in de nacompetitie voor handhaving, maar dat is een loterij waar je niet in wilt zitten omdat de vorm van de dag leidend is. Een eindsprint is dus noodzakelijk en deze zal aanstaande zaterdag ingezet willen worden. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de achterstand op de ‘veilige’ negende plaats op dit moment elf punten. Dan zal het moeten beginnen om voor de eerste maal drie punten in eigen huis te houden. In deze fase van de competitie roeren de onderste clubs zich het meest en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Rijnvogels is gewaarschuwd. De ploeg van trainer Samira El Abdallaoui staat op dit moment op de felbegeerde vierde stek en is daarmee vijf punten los van de middenmoot. Het zal moeten blijven winnen om dit te handhaven, want er staan nog genoeg pittige uitdagingen op de kalender. Te beginnen met aanstaande zaterdag op het geheel vernieuwde Sportpark Ridderkerk, waar een aantal speelsters uit de selectie van Rijnvogels een verleden hebben.

De aftrap is aanstaande zaterdag om 14.30 uur en de vele belangen zullen weer een mooi treffen voor de neutrale toeschouwer voorschotelen. Rijnvogels tot op de tanden bewapend zijn als het een resultaat wilt halen. Tijd om de draad weer op te pakken.

21/04/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media