HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 wil doorpakken tegen RVVH

Speelronde 2 wordt een goede en belangrijke graadmeter voor Rijnvogels

Als begin augustus de competitiekalender uit komt zijn er altijd wedstrijden waar je alvast naar uit kijkt. Dat kan een derby zijn, een treffen waarin iets goed te maken valt of een tegenstander waarvan je weet dat het een geweldige wedstrijd gaat worden. Aanstaande zaterdag komt RVVH naar De Kooltuin, een tegenstander die valt in de laatste categorie. Wedstrijden tussen beide teams zijn altijd een feest, een garantie op veel goals en lang napraten in de goede zin van het woord.

Als we de geschiedenisboeken open slaan zijn er veel mooie verhalen te vertellen over deze wedstrijd. De ploegen liggen elkaar goed. In het nabije verleden troffen de teams elkaar vaak. Laten we beginnen met de minste. Nadat Rijnvogels net was gepromoveerd naar de hoofdklasse werd het in de openingswedstrijd van het kastje naar de muur gespeeld door RVVH en verloor het terecht met 0-3. Gelukkig spelen een paar sterkhouders van dat elftal nu op De Kooltuin in de persoon van Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel. Bij de return van dat seizoen een mooie wedstrijd in Ridderkerk wat je gerust een slagveld kon noemen. Tot de 95e minuut stond Rijnvogels met 0-1 voor en toch kwamen de blauw-witten langszij, waar ons vlaggenschip daarna nog kansen kreeg voor de winst. Het jaar daarna oefenden de ploegen tegen elkaar in de winterstop toen RVVH inmiddels gepromoveerd was naar de Topklasse. Een doelpuntrijk duel eindigde in een 3-2 nederlaag. Vorig seizoen spektakel op het hoogste niveau van Nederland, met name in de 2e helft. Rijnvogels kwam twee keer op achterstand, maar vocht zich via doelpunten van Mandy de Boer en Lavinia Poku terug. Vooral de laatste was een goal om te onthouden. Een prachtige vrije trap suisde de kruising in. Een geweldige wedstrijd om te zien.

Beide ploegen halen dus het beste in elkaar naar boven. Vorige week trof RVVH gelijk één van de reuzen in de Topklasse. Het groef zich tegen DTS Ede ver in en incasseerde een 3-1 nederlaag. Rijnvogels zegevierde met een terechte overwinning in Zwolle tegen Be Quick ‘28. Dat de winnende goal pas laat viel, strookte niet met het spelbeeld. Het kwam amper in de problemen achterin en had juist een ruimere marge in de eindstand had niet gek geweest. Een mooi begin dus wat nu uitgebouwd kan gaan worden. Ook Wim Bouckaert en zijn staf zullen zeer benieuwd zijn naar de reactie van het elftal tegen wederom één van de teams waar Rijnvogels zich minimaal aan wil meten dit seizoen. Het begint allemaal met het snot voor de ogen werken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

In ons eigen huis, waar wij de lakens uit moeten delen. Vorig jaar gingen alleen de titelkandidaten met de volle buit naar huis, dat wil de ploeg minimaal zo houden en verbeteren. Op naar speelronde 2 en ga er morgen om 14:30 uur maar eens goed voor zitten. Het wordt een wedstrijd van geen woorden maar daden.

Zaterdag 26 september
FC Rijnvogels – RVVH
Aftrap 14:30 uur | Sportpark De Kooltuin

 

BEKIJK HIERONDER HET PROGRAMMABOEKJE VOOR ZATERDAG 26 SEPTEMBER

https://issuu.com/home/published/programmaboekje_20202609_rvvh_online

 

25/09/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media