HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 treft SC Woezik

Speelronde 6 staat in het teken van aanhaken bij de top 

Het had wat haken en ogen deze week maar gelukkig kan er zonder beperkingen gevoetbald gaan worden aanstaande zaterdag. Een mooie gelegenheid om het voetbal te vieren en de trouwe volgers te trakteren op een spectaculaire wedstrijd. Waar Vrouwen 1 vorige week op bezoek ging in de provincie Gelderland, zijn we nu de gastvrouwen voor een team uit het toenmalige graafschap en latere hertogdom Gelre. SC Woezik uit Wijchen, nabij Nijmegen, komt naar De Kooltuin waar er om 17.00 uur wordt afgetrapt.

De rode lantaarndrager kent zware jaren in de Topklasse en ook dit seizoen is dat niet anders. De punten zijn duur voor SC Woezik, maar toch weten ze zich elk jaar weer uit de uitzichtloze positie terug te knokken. Dit seizoen begon met twee ruime nederlagen tegen Saestum en Ter Leede, een week later gevolgd door een verlies met het kleinst mogelijke verschil tegen SSS. Wat daarop volgde was een super knap resultaat tegen Wartburgia. Tegen de Amsterdammers kwam Woezik tweemaal op voorsprong en wist het een punt mee te nemen naar de zuidgrens van Gelderland. Vorige weer kreeg het echter weer flink op de broek van RVVH toen het in eigen huis op een 5-1 nederlaag werd getrakteerd.

Dan Rijnvogels. De ploeg van trainer Samira El Abdallaoui heeft ondanks veel blessureleed gedaan wat het moest doen bij de start van het seizoen. Gewonnen van de directe concurrenten, maar het kwartje viel tegen de topteams nog even de verkeerde kant op. Vorige week tegen DTS Ede had de wedstrijd voor de rust beslist kunnen worden door ons vlaggenschip maar helaas gebeurde dat niet, in de slotminuten was de gelijkmaker geen vreemde gebeurtenis geweest maar het zat even niet mee. Het wordt een belangrijke zaterdag voor FC Rijnvogels. Wil het aanhaken met de kopgroep en een gaatje slaan met de rest zal het moeten winnen van SC Woezik. Gezien het programma op de andere velden kan het zeer goede zaken doen.

Ons vlaggenschip moet dus vooral naar zichzelf gaan kijken en de kernwaarden van het eerste elftal naleven. Spektakel bieden voor de toeschouwers, aanvallen tot we erbij neervallen en dit koppelen aan resultaat. En nogmaals: laten we het voetballen vieren want helaas leven we nog steeds in onzekere tijden. Op naar een belangrijke zaterdag, waar we alles uit de kast gaan halen voor een geweldige driepunter.

04/11/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media