HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 start KNVB Beker met derby

Het tweede van Ter Leede is de opponent in Sassenheim 

Na een voorbereiding met uitdagende tegenstanders en prima uitslagen gaat Rijnvogels het avontuur aan wat de KNVB Beker heet. De landelijke competitie trapt af met de poulefase waarin de nummers 1 en 2 door gaan naar de knock-out rondes. Rijnvogels is blij met de loting want het zal ook daarin het beste van zichzelf moeten laten zien om de drie punten over de streep te kunnen trekken. De opponenten in de poule zijn competitiegenoot DSS, hoofdklasser Wartburgia II en 1e klasser Ter Leede II. Laatstgenoemde is zaterdag de uitdager en de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen is dus direct een derby. En die zijn leuk om te spelen.

De oefenwedstrijden zitten erop en dat heeft mooie wedstrijden opgeleverd en interessante leermomenten. Beide zaken zijn aangepakt om goed beslagen ten ijs te komen in de bekercampagne. In de afgelopen week zijn er drie wedstrijden gespeeld waarin Rijnvogels maximaal is uitgedaagd op allerlei vlakken door de BVO teams. Het leverde overwinningen op tegen ADO Den Haag (2-0) en VV Alkmaar (2-1). Afgelopen dinsdag speelde ons vlaggenschip een prima wedstrijd tegen eredivisionist Feyenoord. Het werd 1-1 en eigenlijk had Rijnvogels aanspraak op meer want het had de betere kansen. Het was in ieder geval een wedstrijd waarin het veel in positieve zin werd bevestigd voor de ploeg.

Het tweede team van Ter Leede is een aantal seizoenen een angstgegner geweest voor FC Rijnvogels. Altijd trokken de rood-gelen aan het langste eind met duidelijke cijfers, tot aan het seizoen ’18/’19 toen Rijnvogels kampioen werd en Ter Leede II degradeerde uit de Hoofdklasse. Gaan de Sassenheimers in eigen huis de lakens uitdelen of weet Rijnvogels de winst mee naar Katwijk te nemen? In de bekerwedstrijden kan van alles gebeuren en daar bovenop komt ook nog eens dat het een derby is. Conclusie: alleen het beste is goed genoeg aanstaande zaterdag.

Zaterdag 4 september 2021
Ter Leede II – FC Rijnvogels
Aftrap 11.30 uur | Sportpark De Roodemolen

01/09/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media