HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 op bezoek bij DTS Ede

Vrouwen 1 maakt zich op voor een nieuwe topwedstrijd 

De volgende ronde van de TOTO KNVB Beker is bereikt en het verhaal in de Topklasse gaat weer verder. De reis gaat deze week naar Ede waar Rijnvogels één van de titelkandidaten in de competitie zal gaan treffen. DTS Ede wordt de opponent. Door Training Sterk betekent deze afkorting en dat werpt de laatste jaren zijn vruchten af. Al twee verkorte coronaseizoenen lang mogen de blauw-witten zich regerend landskampioen noemen, met overmacht werd de schaal in 2019 gepakt, en ook dit seizoen moet het de ultieme bekroning worden. Rijnvogels wilt graag wedijveren met de Topklasse reuzen en zal ook deze keer het treffen met veel ambitie aanvangen.

Tweemaal troffen troffen de ploegen elkaar op sportpark Inschoten en even zo vaak was de neutrale toeschouwer de grote winnaar. In het debuutjaar in de Topklasse van Rijnvogels wist de promovendus de landskampioen een helft lang prima bij te benen maar moest het in een doelpuntrijk duel in de 2e helft capituleren. Vorig seizoen ontspon zich een gelijkwaardig duel in Ede. Lang leek de wedstrijd in een puntendeling te eindigen maar tien minuten voor tijd wist DTS toch de ban te breken. Het antwoord van Rijnvogels liet echter niet lang op zich wachten toen Kitty Susan aan de aandacht ontsnapte en de mee gesprinte Kim Zethof een niet te missen kans bood. De Kooltuinbewoners konden in de slotminuut zelfs de drie punten in de Katwijkse knip meenemen maar wellicht was dit iets teveel van het goede. Nog geen tien dagen later werd de boel stil gelegd en kon er een streep door het seizoen. Gelukkig wordt er nu weer gevoetbald en doen beide ploegen het weer goed in de hoogste amateurdivisie van Nederland. De thuisploeg staat met 12 uit 4 keurig waar het hoort te staan en Rijnvogels liet tot nu toe alleen een steek vallen in en tegen Eindhoven.

Voor de voetballiefhebber belooft het een heerlijke middag te gaan worden op westflank van Gelderland. Twee teams die het liefst de bal willen hebben, avontuurlijk voetbal een warm hart toedragen en graag de vijandelijke helft van de tegenstander bestoken. Gaat Rijnvogels écht aanhaken bij de kopgroep of gaat DTS Ede een klein gaatje slaan? Het is eigenlijk nog veel te vroeg in de competitie maar koffiedik kijken en speculeren maakt het voetbal ook leuk. Eén ding is zeker: het wordt een wedstrijd van hoog niveau op sportpark Inschoten.

28/10/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media