HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

AFGELAST | VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 ontvangt Wartburgia

————————————————-
‼️❌ AFGELAST! ❌‼️

Door teveel Corona besmettingen bij tegenstander Wartburgia is de wedstrijd van morgen afgelast. We balen uiteraard flink dat we niet kunnen spelen, maar we hebben zelf aan den lijve kunnen ondervinden wat een hinder het virus kan geven.

We wensen de spelers en staf van Wartburgia heel veel beterschap en hopelijk kan de wedstrijd spoedig worden ingehaald.

Ons vlaggenschip zal morgenochtend om 11.00 uur een training afwerken op ons hoofdveld en daarna er een gezellige middag van maken.

————————————————-


Belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst 

De vroege vogels worden aanstaande zaterdag op hun wenken bediend als de Rijnvogelvrouwen om 11.30 uur bezoek krijgen uit Amsterdam. ASV Wartburgia komt op bezoek op De Kooltuin en staat te boek als een gevaarlijke opponent. De Amsterdammers staan op het moment van schrijven twee punten achter op ons vlaggenschip en dus kan dit treffen aangemerkt worden als een ouderwetse zes punten wedstrijd. Bij winst gaat Rijnvogels definitief de subtop in en wanneer de bezoekers er met de drie punten vandoor gaan schuift alles weer in elkaar. Het wordt dus een sleutelweekend waarin alle ploegen in de Topklasse een lastige opponent treffen.

In bijna alle onderlinge ontmoetingen was Wartburgia de sterkere ploeg, tot vorig seizoen. In oktober 2020 werd op een regenachtige zaterdag de ban gebroken en niet zo’n klein beetje ook. Waar de ploegen elkaar in het eerste bedrijf nog in evenwicht hielden vlogen de Rijnvogels na rust naar veel grotere hoogte. In een galavoorstelling werd er met 6-0 gewonnen, waar Kitty Susan met een loepzuivere hattrick een hoofdrol in vertolkte. Uiteraard tekent de ploeg van trainer Samira El Abadallaoui daar morgen weer voor, maar behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Het zal een loodzware partij gaan worden, waarbij beide ploegen wel een succesje kunnen gebruiken. Rijnvogels liet vorige week de derby tegen Ter Leede zeer onnodig door haar vingers glippen, maar heeft het zoet der overwinning gelukkig al wel weten te proeven in 2022. Dat geldt niet voor Wartburgia, hun laatste winstpartij dateert van zaterdag 6 november, toevalligerwijs tegen Ter Leede. Wel wist het vier keer gelijk te spelen en daar zat een hele knappe tussen tegen DTS Ede (2-2) en slechts tweemaal te verliezen. Een ploeg dus die zeer moeilijk te verslaan is.

Het koffiedik kijken zit erop en het is lastig te voorspellen wie de winnaar gaat worden morgen in Katwijk aan den Rijn. Twee ploegen met twee compleet verschillende speelstijlen en dat zal het spannend maken. Maar één ding is zeker, alleen als Rijnvogels 90 minuten lang goed voetbal op de mat kan leggen, zal het aanspraak kunnen maken op de drie punten. En op De Kooltuin komen er dit seizoen hogere krachten vrij bij ons vlaggenschip. We gaan het zien morgen en we gaan voor een heerlijke voetbalzaterdag.

 

03/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media