HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 naar Zwolle tegen Be Quick ’28

Pittige maar mooie uitdaging aan de andere kant van het land

Het oosten des lands wordt ditmaal bezocht door de Rijnvogelkaravaan en het wordt hoog tijd dat het ook weer eens in een uitwedstrijd gaat gebeuren voor ons vlaggenschip. Met de kanttekening dat het bij alle zware opponenten op bezoek is geweest moet het wel een trigger zijn voor de ploeg van trainer Samira El Abdallaoui dat de laatste uitzege dateert van zaterdag 25 september vorig jaar. Een mooie uitdaging dus voor Rijnvogels wat afgelopen zaterdag weer kleur op de wangen kreeg door met prachtig spel RVVH met 6-0 op te rollen.

De eerdere confrontatie dit seizoen tussen Rijnvogels en Be Quick ’28 eindigde in een solide 2-0 overwinning voor de Katwijkers. Aanvallend wist het vroeg in de wedstrijd het verschil te maken en daarna liet het in verdedigend opzicht geen steek meer vallen. Het resultaat in de vierde speelronde van dit seizoen leert dat de Kooltuinbewoners op hun hoede moeten zijn voor de Zwollenaren die met veel enthousiasme en een fysiek sterke ploeg het elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Bijna elke wedstrijd wordt er gescoord door de rood-zwarten echter worden ze in de puntentelling nog niet erg beloond. Met elf wedstrijden op de teller hebben de gastvrouwen van aanstaande zaterdag dertien punten weten te verzamelen. Daarmee vinden we ze terug op een negende plaats net boven de streep, maar op genoeg afstand van eventuele degradatie stress. Een overwinning is goud waard in deze competitie want dan is het niet gek dat je zomaar drie of vier plekken kan stijgen. Afgelopen weekend wist het tegen de ongeslagen koploper Saestum vroeg op voorsprong te komen en dit zeer knap tot in het laatste kwartier vast te houden. Daarna boog de strijd zich toch in het voordeel van de Zeister ploeg die uiteindelijk met 3-1 wist te winnen.

Rijnvogels heeft een klein gaatje geslagen met de middenmoot en mag zich op dit moment de enige subtopper noemen. Die voorsprong wil het graag uitbreiden en daarna weer omhoog kijken richting de topploegen, die het allemaal nog mag ontvangen op De Kooltuin. De doelpuntenmachine draait sinds afgelopen weekend weer op volle toeren en dat geeft veel vertrouwen naar aankomend weekend. Vorig seizoen was de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 de seizoensopening en was het feest op de terugweg naar Katwijk. In de slotminuut wist Kim Zethof de winnende binnen te schieten en was de dik verdiende overwinning een feit.

Het wordt een stevig potje op sportpark Be Quick ’28 in de schaduw van het stadion van PEC Zwolle. Twee ploegen die vol vertrouwen voor de drie punten zullen gaan. De aftrap is om 14.30 uur, het wordt de moeite waard om het team achterna te reizen.

17/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media