HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Voorbeschouwing: Vrouwen 1 naar Odysseus ’91

Ook de hoofdklasse vrouwen ontwaakt eindelijk uit haar winterslaap met meteen een lastige uitwedstrijd voor Vrouwen 1. Vanaf De Kooltuin wordt er koers gezet naar Utrecht, waar op sportpark Olympus de degens worden gekruist met Odysseus ’91. De nummer negen van de ranglijst met twaalf punten.

Hoe gaat Rijnvogels uit het winter reces komen? De koploper van de hoofdklasse zal er alles aan willen doen om de bovenste plaats tot eind mei vast te gaan houden. Een lastige uitwedstrijd is dan misschien juist wel goed om mee te beginnen. De paars-witten studenten verkopen in eigen huis de huid altijd zeer duur, daar weet Rijnvogels alles van.

Twee seizoenen geleden, toen beide ploegen nog in de 1e klasse speelde, werd het op de laatste speeldag een wedstrijd met zeer grote belangen. Rijnvogels kon bij winst (en met hulp op andere velden) kampioen worden en Ody moest punten halen om de nacompetitie voor promotie te gaan spelen. Odysseus was baas in eigen huis en beide teams wisten later via de nacompetitie alsnog promotie veilig te stellen.

Vorig seizoen weer een thriller op sportpark Olympus, maar dan om lijfsbehoud in de hoofdklasse. Rijnvogels wist dat het moest winnen en deed dat ook. Via onder andere een mooie goal van Loraine Kuijt wist het met 1-2 de drie punten uit het vuur te slepen. Gevochten voor wat het team waard was, bleek daar de basis voor handhaving te zijn gelegd.

De basis leggen voor het behalen van de doelstelling van dit seizoen is ook morgen aan de orde. Rijnvogels wilt hoe dan ook de drie punten mee naar huis nemen. Dan moet het zo scherp zijn als een mes. Natuurlijk wil Ody een resultaat neerzetten en wegsluipen uit de gevarenzone. Het team dat het graagst de punten wilt, krijgt ze morgen ook.

Zaterdag 9 februari 
12.30 uur – Odysseus ’91 VR1 – FC Rijnvogels VR1
Sportpark Olympus

05/02/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media