HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Vrouwen 1 maakt zich klaar voor Topklasse derby

Lang gewacht maar gelukkig eindelijk gekomen, aanstaande zaterdag kruist Rijnvogels de degens met Ter Leede. Hemelsbreed slechts een aantal kilometers uit elkaar en met de nodige mooie sentimenten over en weer. Het zal een bijzonder treffen gaan worden op sportpark De Roodemolen. De stand op de ranglijst en de vorm van de laatste weken spelen allemaal geen rol, dit is een wedstrijd op zichzelf. Dit zijn de potjes je graag wilt spelen.

De gastvrouwen uit Sassenheim kwamen dit seizoen goed uit de startblokken, maar daarna begon er voor de winterstop wat zand in de motor te komen van de ploeg van trainer William Vincent. Voordat de coronastop de ban brak werden de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen en daarna werd er vijfmaal achter elkaar verloren. Na de winter hebben de rood-gelen een mooie start gemaakt met een knappe overwinning op RVVH en daardoor heeft het een belangrijke sprong op de ranglijst gemaakt.

Dan Rijnvogels. In tegenstelling tot de opponent van dit weekend hebben de Katwijk Binders al twee wedstrijden in de benen. Het won drie weken geleden in een prima wedstrijd met 5-1 van laagvlieger SSS, maar kreeg een week later een ferme tik van koploper Saestum. Even balen en weer door was de boodschap die het team uitstraalde en ook op sportpark De Kooltuin kijkt men erg uit naar de derby.

Waar tien jaar terug niemand dacht dat deze wedstrijd ooit gespeeld zou gaan worden, ging de opmars van de afgelopen jaren gepaard met dagdromen om ooit deze wedstrijd in competitieverband te spelen. Twee seizoenen geleden was de vuurdoop, maar toen was het krachtverschil nog te groot. De droom is nu realiteit en morgen zullen er ongetwijfeld twee tot op het bot gemotiveerde ploegen op het programma staan. Ondanks dat het verschil op de ranglijst op dit moment zes punten is in het voordeel van Rijnvogels is niemand de favoriet morgen. Beide teams beschikken over een knappe ploeg met hele sterke wapens. Het beloofd een voetbalfeest te gaan worden, waar hopelijk veel vrouwenvoetballiefhebbers op af gaan komen. U bent in ieder geval van harte uitgenodigd.

25/02/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media