HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Topper tegen FC Eindhoven op De Kooltuin

Mooie uitdaging voor de Rijnvogelvrouwen

Het liep vorige week niet zoals het moest in de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28. De beginfase nekte de nummer 4 van de Topklasse en daarna was het water na de zee dragen. Bedrijfsongevalletje zullen we het maar noemen wat we graag eenmalig willen houden en deze week is de blik weer gericht op de volgende uitdaging in de competitie. Aanstaande zaterdag komt FC Eindhoven op bezoek en die staan met 24 punten op een mooie tweede stek.

De bezoekers uit de lichtstad hebben de afgelopen jaren een prominente rol gepakt in de Topklasse en is inmiddels een stabiele kracht in de kopgroep. Ook dit seizoen draait het weer erg constant met negen overwinningen uit elf wedstrijden. Eind oktober werd er voor het laatst verloren en onder andere in de topper tegen DTS Ede werd er in eigen huis knap met 4-3 gewonnen. De grote kracht zit in de defensie want deze moest slechts negen keer capituleren dit seizoen. Rijnvogels moet het dit seizoen voorlopig hebben van de thuiswedstrijden. Daarin is het ongeslagen en 23 van de 30 goals werden gemaakt op De Kooltuin. Deze statistieken laten zien dat Rijnvogels echt het beste uit zichzelf kan halen in eigen huis en dat is de minimale vereiste in wedstrijden zoals deze. Er wordt dan ook met vertrouwen toegewerkt naar aanstaande zaterdag. De heenwedstrijd ging met 2-1 naar de bezoekers en natuurlijk gaan de Kooltuinbewoners er alles aan doen om de rollen nu om te draaien. Het heeft immers geleerd van de vorige ontmoeting en zal het nu ongetwijfeld beter gaan aanpakken.

We vergeten nog weleens dat de competitie pas op haar helft is en dat er nog van alles mogelijk is voor alle clubs. Daar kan zaterdag een mooie aanzet in gedaan worden en dus is het hartstikke terecht om het lentezonnetje te combineren met een mooie partij voetbal bij FC Rijnvogels. De aftrap is om 14.30 uur, we kijken er weer heel erg naar uit.

25/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media