HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Sleutelwedstrijd in Friesland voor Vrouwen 1

De wedstrijden worden steeds spannender, de belangen steeds groter en de tegenstanders steeds sterker. Rijnvogels weet waar het aan toe is de komende maanden. Het voetbalweekend voor de tweede vrije speelronde na de winterstop kan bij het behalen van drie punten het leven nog een stukje zonniger maken. We gaan de basis leggen voor de finale van de competitie, in Friesland tegen Heerenveense Boys.

De trouwe volgers weten vast nog wel dat vorig seizoen op een bloedhete laatste speeldag er een 3-2 overwinning werd geboekt op sportpark De Akkers. Rijnvogels was al veilig en Heerenveense Boys had punten nodig om directe degradatie te ontlopen. Lukte dat niet, dan moesten de uitslagen gunstig zijn op de andere velden. In de eerste seconde van de wedstrijd was het al raak voor de groen-zwarten. Daarna rechtte Rijnvogels de rug en wist het met een fantastische winnende goal van Bente Boogaard de laatste drie punten van het seizoen binnen te sprokkelen.

Op de eigen Kooltuin tegen Heerenveense Boys had Rijnvogels dit seizoen geen klagen. Nu hadden de rood-witten de eer om binnen de minuut de score te openen via een mooie kopbal van Jannette van Belen. Heerenveense Boys kon via een vrije trap gelijk maken, maar Daniëlle Hornes ranselde de bal uit de kruising. Direct daarna was het weer Jannette van Belen die de 2-0 aantekende. Niet veel later gooide Tirza Kromhout de wedstrijd in het slot door de 3-0 aan te tekenen. Daarna nam Rijnvogels gas terug en bleek de score die na twintig minuten op de borden stond ook de eindstand.

Heerenveense Boys staat op dit moment op een negende stek op de ranglijst. Het begon voortvarend aan de competitie met vijf overwinningen op rij en liefst veertien goals voor. Daarna kwam de klad erin. De ploeg krijgt niet overdreven veel goals tegen, maar het scoren verloopt lastiger. In de laatste tien wedstrijden werden er slechts twee punten gehaald en vier maal gescoord. Wel wist het na de winterstop onder andere topploeg Berkel op een gelijkspel te houden, nadat het zelfs op voorsprong was gekomen.

Rijnvogels moet zich prepareren voor een zware uitwedstrijd. Het stapt met acht punten voorsprong de bus in en dat moet na afloop minimaal hetzelfde blijven. Heerenveense Boys zal er alles aan doen om weer een goed resultaat neer te zetten tegen een van de bovenste ploegen. De basis leggen voor de finale van de competitie. Dat is het grote doel voor morgen.

08/03/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media