HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Voorbeschouwing RCL VR1 – FCR VR1

Het volgende hoofdstuk in het opmerkelijke succesverhaal tot nu toe van ons vlaggenschip bij de vrouwenafdeling. Het vorige seizoen werd afgesloten met promotie naar de hoofdklasse. Twee promoties en een bekerwinst in drie jaar tijd, meer kan je je eigenlijk niet wensen in zo’n korte tijdspanne. Rijnvogels wil meer, we willen allereerst een stabiele factor worden in de hoofdklasse en de weg der geleidelijkheid bewandelen. The sky is the limit wat dat betreft. Drie weken hard werken zitten erop, de volgende stap in de voorbereiding wordt vanaf aanstaande zaterdag gezet. De landelijke KNVB beker gaat van start, een lucratief toernooi waar alleen de absolute top van over blijft. Rijnvogels zit in de poule bij Saestum II, SC ’t Gooi en RCL. Laatstgenoemde zal zaterdag in Leiderdorp de tegenstander zijn op sportpark De Bloemerd.

De rood-witten zijn vorig seizoen met een klinkend kampioenschap terug waar een gevestigde naam in de regio wat betreft het vrouwenvoetbal hoort te zijn: in het walhalla van de topklasse. Na een mooie overwinning op de beloften van PEC Zwolle mocht de champagne ontkurkt worden en was de terugkeer naar het allerhoogste amateurniveau een feit. Twee promovendi tegen elkaar en de twee andere opponenten in deze poule promoveerden vanuit de tweede naar de eerste klasse. Een leuk feitje voor deze voorbeschouwing en wat de bekerpoule een onberekenbare lading geeft. Hebben de ploegen zich versterkt? Is de selectie in tact gebleven? Daarnaast geeft bekervoetbal ook nog een extra stukje passie en strijd met zich mee en als laatste is de ontmoeting tussen RCL en Rijnvogels ook nog eens een derby. Wat wil je nog meer?

De trouwe volgers van beide ploegen zullen gaan genieten van hun favoriete ploeg en ook de neutrale toeschouwer zal zeker aan zijn of haar trekken gaan komen langs de lijn. Afgelopen twee seizoenen troffen de ploegen elkaar ook in bekerverband. Twee jaar geleden wist RCL met 3-2 te winnen op De Kooltuin en vorig seizoen was Rijnvogels juist de bezoekende ploeg die er met de winst (0-1) van door ging. We gaan het zien morgen!

Zaterdag 2 september
14.30 uur: RCL VR1 – FCR VR1
Sportpark De Bloemerd 

01/08/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media