HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Lastige klip in Haarlem voor Vrouwen 1

Na de mooie overwinning tegen FC Eindhoven viel er een last van de schouders bij Vrouwen 1. Eindelijk kon de ploeg het ook laten zien in een topwedstrijd. Het werd een keurige 3-0 overwinning die gezien de kansenverhouding nog een stukje hoger had kunnen uitvallen. Rijnvogels toonde zich energiek, strijdlustig en effectief voor de goal. Mooie principes die het mee moet nemen naar de volgende reeks wedstrijden. Er mag echter niet te lang op de roze wolk geleefd worden want er staat een pittige klus te wachten, komende zaterdag moet het afreizen naar DSS in Haarlem.

Vruchtbare grond gezien het laatste bezoek aan sportpark Pim Mulier, op zaterdag 18 mei 2019 werd de titel in de hoofdklasse gepakt in de uitwedstrijd tegen DSS na een 0-3 overwinning en wat hulp op de andere velden. Een historische dag die het ooit graag nog eens opnieuw wilt beleven. Nu terug naar de realiteit. Rijnvogels bezet de vierde plaats in de Topklasse en wil graag een gat slaan met de middenmoot maar daarvoor zal het een reeks neer moeten zetten. Tot nu toe is sportpark De Kooltuin een onneembare vesting gebleken en wil het buitenshuis nog niet zo lukken voor ons vlaggenschip. Dat moet geen dingetje worden en dus wil het daar zo snel mogelijk mee afrekenen. Minimaal hetzelfde brengen als afgelopen zaterdag is daarvoor de opdracht, dat is de norm waaraan Rijnvogels zichzelf moet conformeren. Het krijgt in de vorm van DSS en zeer lastige opponent aan de aftrap wat na de winterstop de weg naar boven heeft gevonden. De ploeg van scheidend trainer Marelle Worm hoefde na de feestdagen alleen een nederlaag te slikken tegen ongenaakbare koploper Saestum en voor de beker tegen de profs van Feyenoord. Eldenia en Woezik werden ruim verslagen en ook Wartburgia moest er afgelopen zaterdag aan geloven. Het beeld wat de ranglijst laat zien is dus niet helemaal de realiteit als de 22 speelsters aanstaande zaterdag aan de aftrap verschijnen. De rood-groene gastvrouwen zullen er alles aan willen doen om met drie punten in de knip definitief de degradatiezorgen achter zich te laten.

De opdracht voor Rijnvogels is dus duidelijk. In het beste pak steken en de lat die het afgelopen zaterdag wat hoger heeft gelegd weer aantikken. Er is geen reden om daar geen vertrouwen in te hebben. Mocht het zaterdag het zoet der overwinningen proeven dan doet het weer goede zaken op de ranglijst. Het beloofd een mooi potje te gaan worden, er wordt zaterdag om 14.30 uur aftrapt.

 

30/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media