HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Gaat Vrouwen 1 mee met de kopgroep?

Zeven uit drie geeft geen garantie op meer

 

Wie had gezegd dat Rijnvogels na drie wedstrijden met onder andere de nummer vier en de titelhouder van Nederland nog steeds ongeslagen zou zijn, had wellicht weinig medestanders gehad bij deze bewering. De realiteit is echter zo alle punten dik zijn verdiend en dat er eigenlijk vrij weinig op af te dingen viel. Nu de kop eraf is gaat de maand oktober uitwijzen waar de ploeg van trainer Wim Bouckaert echt staat. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen het altijd sterke Wartburgia.

 

De Amsterdammers kennen een goede start met een klein vlekje op het CV. Bij de opening kwam het sterk uit de startblokken met een keurige 3-1 overwinning op het onvoorspelbare SC Woezik. Daarna ging het vreselijk mis tegen DTS Ede met een 1-8 nederlaag, bij rust hadden de blauw-witten al zeven keer het net laten bollen. Vorige week nam het revanche op zichzelf door promovendus DSS met 4-0 terug te sturen naar Haarlem. Daarmee komt het op één puntje minder in de ranglijst dan Rijnvogels, voor de stand wordt het dus een hele belangrijke wedstrijd om voorlopig nog meer concurrenten in de wachtkamer te zetten.

 

Voor Rijnvogels staan er nu drie thuiswedstrijden achter elkaar op de kalender waarvan eentje voor de KNVB Beker. De goede start moet nu omgezet worden in nog concretere daden, alleen dan heeft het nut gehad. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in een uiterst attractieve wedstrijd. Tot tweemaal toe kwam Rijnvogels op voorsprong door toedoen van Loraine Kuijt en Mandy de Boer, maar moest het in de slotfase toch tot een puntendeling komen na een late treffer uit een standaardsituatie.

 

Resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Dit geldt voor de goede start van Rijnvogels, maar ook voor Wartburgia als het gaat om de onderlinge resultaten van de afgelopen jaren. Die vielen vrijwel altijd uit in het voordeel van de bezoekers uit Amsterdam. De winnaar doet in ieder geval geweldige en zaken en gaat mee met de bovenkant van de ranglijst.

 

 

09/10/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media