HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Voorbeschouwing FC Rijnvogels – VVOG

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS-VVOG

Aanstaande zaterdag begint het echte werk als de bal op de Kooltuin aan het rollen wordt gebracht. Twee debutanten in de nieuw gevormde Derde Divisie zullen tegenover elkaar in het strijdperk staan. De groenwitten uit Harderwijk promoveerden via de nacompetitie door in een tweeluik met DOVO als beste uit de bus te komen. De 4-3 winst in het thuisduel en het daarna volgende 1-1 gelijkspel was voldoende. Sinds het seizoen 2010-2011 acteert de ploeg in de hoofdklasse waarin het na degradatie in 2007-2008 weer terug keerde.

Van de FC Rijnvogels is voor de aanhang genoegzaam bekend hoe de promotie werd bewerkstelligd. Dankzij het winnen van de eerste periodetitel mocht het eveneens nacompetitie spelen. ACV uit Assen was de opponent. De uitwedstrijd werd met 1-0 verloren maar op eigen bodem werden de zaken recht gezet en via een 3-1 overwinning was er de ontlading op De Kooltuin. In twee jaar tijd hadden de Vogels stappen gemaakt door van de eerste klasse via de hoofdklasse naar de Derde Divisie (voorheen Topklasse) te promoveren.

Nu treffen de beide promovendi elkaar op een hoger echalon. Het is voor het eerst in de historie dat beide teams tegenover elkaar staan. Het is dus moeilijk te voorspellen hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen. De vraag rijst ook met welk basisteam trainer Hein van Heek zal starten. Na een intensieve oefencampagne heeft hij vrijwel al zijn selectiespelers – behalve de geblesseerden- aan het werk kunnen zien. ‘De eerste klap is een daalder waard’ volgens een oud-Hollands gezegde. Wie deelt de eerste klap uit? Zaterdag zo tegen half vijf zal duidelijk worden wie er het beste uit de startblokken is gekomen.

10/08/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media