HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING| Derby voor de Rijnvogelvrouwen

Kan Rijnvogels de opmars van de laatste jaren nog meer betekenis geven?

 

Rijnvogels kent een droomstart op het hoogste landelijke amateurniveau van Nederland. Na een overwinning uit bij Stedoco (0-3) werd afgelopen zaterdag in eigen huis tegen het Amsterdamse Wartburgia, een van de grootmachten in het vrouwenvoetbal, een 2-2 gelijkspel behaald. Vier punten uit twee wedstrijden. Een uitstekend begin.

 

Om de euforie niet de overhand te laten krijgen zal Rijnvogels moeten beseffen dat het ondanks twee goede wedstrijden ‘gewoon’ een promovendus is en dat het zaterdag als team weer alles uit de kast moet halen om mee te kunnen met het geweld van een kampioenskandidaat uit de topklasse. Gebeurd dat niet, dan is de trotse Katwijkse formatie kwetsbaar en kan het met lege handen komen te staan. Voetjes op de grond dus in Katwijk, maar Rijnvogels zal zeker voor haar kansen gaan. De ploeg heeft zijn wapens en als er als team wordt geopereerd dan kan dat morgen zo maar de doorslag geven.

 

Aanstaande zaterdag een nieuwe topwedstrijd voor de ploeg van Wim de Jong. De derby tegen Ter Leede. Een wedstrijd wat jarenlang niets minder was dan een verre droom, maar wat nu werkelijkheid is. De zesvoudig landskampioen ontvangt dit weekend de promovendus Rijnvogels op sportpark De Rode Molen. Een echte bollenstreek derby, met de auto zit er tien minuten reistijd tussen Katwijk en Sassenheim. Een belangrijke slag om de verhoudingen te duiden in de regio.

 

Rijnvogels dus netjes vier uit twee en daarmee staat het een puntje voor op Ter Leede. De rood-gelen verloren verrassend in eigen huis van RVVH (2-3), maar gingen afgelopen zaterdag er met de winst vandoor tegen SSS uit Klaaswaal. Voorspellingen? Niet aan beginnen, dit is een wedstrijd op zich. Een wedstrijd met meer sentiment dan misschien wel voor mogelijk wordt gehouden. Roept Ter Leede de opmars van Rijnvogels een halt toe of weten de Katwijkers weer te stunten? De aftrap is zaterdag om 13.00 uur in Sassenheim.

 

04/10/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media