HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Damian Sip eerste gastspeler bij opening Topklasse tegen Eldenia

Vrouwen 1 kijkt uit naar competitiestart met Damian Sip als eerste ‘gastspeler’

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover, ons vlaggenschip van de vrouwenafdeling opent weer een nieuw avontuur op het hoogste amateurniveau van Nederland. De Topklasse gaat van start en Eldenia is de tegenstander. Eén ding is zeker, wedstrijden tussen deze twee teams leveren altijd een bijzonder verhaal op. Vorig seizoen troffen de Katwijkers en de Eldenaren elkaar liefst driemaal. Twee keer voor de competitie en eenmaal in het KNVB Beker toernooi. Vlak voor de winterstop wist Rijnvogels tweemaal te winnen in even zo vaak een knotsgekke wedstrijd. Voor de competitie liep het in de slotfase uit naar een 5-2 overwinning en voor de beker moest het door een late gelijkmaker van de zwart-witten het via de penaltystip beslissen. De slotwedstrijd van afgelopen seizoen was ook tegen de bezoekers van aanstaande zaterdag. Toen kreeg een uitgespeeld en uitgeknepen FC Rijnvogels een tikkie van Eldenia wat zich met een riante 0-3 overwinning wist veilig te spelen. De kaarten zullen nu anders geschud zijn met twee teams die een goede voorbereiding achter de rug hebben en zich goed hebben versterkt. De aftrap van deze kraker vindt zaterdagmiddag om 14.30 uur plaats.

Damian Sip
Nieuw dit seizoen is de gastspeler bij wedstrijden van ons Vrouwen 1. Sinds jaar en dag is de pupil van de week een vast kijkcijferkanon bij de wedstrijd van ons vlaggenschip en dit jaar hebben we voor een kleine zijweg gekozen. Zoals wellicht bekend is de band die de vrouwenafdeling met onze G-afdeling heeft warm en hecht. Elk jaar spelen we bijvoorbeeld op de slotdag van de Familiedagen een wedstrijd tegen onze vrienden van de G-afdeling en helaas moeten we toegeven dat we meestal toch wel aan het kortste eind trekken tegen deze kanjers. Om die warme banden nog maar eens aan te halen hebben we vanaf nu elke thuiswedstrijd een gastspeler van de G-afdeling die we een geweldige dag gaan bezorgen.

Damian Sip is de topper die het spits mag gaan afbijten. Hij speelt in de G1 bij FC Rijnvogels en is een echte keeper. Onze meiden zien hem op dinsdagavond voor onze eigen training vaak de ballen de kruising uit plukken. Naast voetballen is Damian graag op het water te vinden. Varen en suppen behoren tot de favorieten. Daarnaast is hij ook een echte verzamelaar, spullen die een relatie hebben tot het leger kennen bij Damian een goede eigenaar. Zijn favoriete voetbalclub is Ajax en in het dagelijks leven werkt Damian als kok. Het liefst maakt en eet hij pasta carbonara. Voor zijn lievelingsmuziek mogen de gitaren uit de kast worden gehaald, want Ramstein behoort tot de favorieten van deze topkeeper. De beste vrienden van Damian zijn Marcel en Koen, die ook bij FC Rijnvogels in de G1 spelen.

We wensen Damian morgen een hele fijne dag toe om nooit te vergeten!

22/09/2023

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media