HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Belangrijke thuiswedstrijd voor Vrouwen 1

Interessante ontmoeting met het oog op de ranglijst 

De afgelopen maand was niet erg vruchtbaar voor ons vlaggenschip bij de Vrouwen. Twee nederlagen en afgelastingen door corona voerden de boventoon voor de huidige nummer 4 van de Topklasse. Speelronde 11 staat in het teken van een schifting maken tussen de middenmoot en de subtop, waar Rijnvogels eerst dient af te rekenen met het stugge RVVH. De blauw-witten uit Ridderkerk snakken net zo erg naar een overwinning als de Rijnvogelvrouwen, dus de belangen zijn groot zaterdagmiddag op De Kooltuin.

Het is tot nu toe hollen en stilstaan geweest voor Rijnvogels na de winterstop. Tijd om weer in het ritme te komen en dat gaat zeker lukken, het programma laat zien dat het tot de slotdag op zaterdag 4 juni elke week speelt. De geschiedenis leert dat Rijnvogels en RVVH elkaar weinig toegeven in de onderlinge ontmoetingen. Vorig seizoen troffen de teams elkaar op speeldag 2. Voor rust wist Kim Zethof tweemaal de ban te breken voor Rijnvogels, maar even vaak knokten de bezoekers zich terug. Na rust wist Kitty Susan via de kluts de winnende treffer te maken en bleven de drie punten in Katwijk. Dat is voor morgen ook het doel. Met vijftien punten uit negen wedstrijden doet de ploeg van Samira El Abdallaoui het goed, maar het wilt meer. Winnen en het programma op de andere velden kan ervoor zorgen dat de Katwijk Binders de subtop gaan vormen of weer naar plek 3 mogen kijken. Beide zijn prima op het moment van schrijven. Voor RVVH tellen de drie punten ook zwaar, want de laatste keer volle buit dateert alweer van zaterdag 30 oktober van vorig jaar. Na de winter pakte het wel knap een punt tegen Wartburgia wat dit seizoen ook heeft laten zien dat het van elke tegenstander kan winnen. Een overwinning voor de Ridderkerkers geeft ze ademruimte en aansluiting met de middenmoot zodat de promotie/degradatieplaats kunnen verlaten.

De Kooltuin zal het decor zijn van een treffen tussen twee teams die voor hun eigen redenen de punten heel hard nodig hebben. Om 14.30 uur is de aftrap, het beloofd een spannende ontmoeting te gaan worden.

 

10/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media